Mainos

Tehdashuollettu puhelin ei enää kelpaa, upouusi tilalle – Tanska voitti Applen oikeudessa

Tanskalaiset eivät saa enää tehdashuollettuja puhelimia huoltotapauksissa, vaan Applen täytyy antaa jatkossa upouusi tilalle.

Oikeusprosessin laittoi käyntiin tanskalainen David Lysgaard jo vunna 2011 saatuaan tehdashuolletun puhelimen iPhone 4:n tilalle.

Tanskan kuluttajansuojalaki vaatii, että asiakkaan tulee saada uusi laite tilalle minimiksi määritellyn 24 kuukauden takuuajan aikana. Näin siis, jos valmistaja ei kykene korjaamaan alkuperäistä laitetta. Lysgaard vei asian oikeuteen.

Oikeus päätti hiljattain, ettei Apple voi enää korvata huoltoon tuotua puhelinta tehdashuolletulla, vaan asiakkaalle on annettava upouusi kappale. Nyt tanskalaismediat uutisoivat huoltokäytännön muuttuneen, eivätkä Applen asiakkaat enää saa tehdashuollettua puhelinta, vaan täysin uuden puhelimen.

Aiemmin Tanskassa sekä edelleen muualla maailmassa Applen käytäntönä on tarjota rikkoutuneen puhelimen tilalle uusien lisäksi myös tehdashuollettuja puhelimia. Käytännössä tehdashuollettu tarkoittaa puhelinta, jonka rikkoutuneet tai vialliset osat on vaihdettu uusiin.

Esimerkiksi Suomessa voi myös ostaa tehdashuollettuja puhelimia, joiden hinta on pari sataa euroa vähemmän uuteen verrattuna. Suomen kuluttajansuojalaki ei vaadi uuden laitteen toimittamista asiakkaalle, vaan ainoastaan toimittamaan virheettömän tuotteen virheellisen tilalle.


***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.