Mainos

Teehetki lämmittää

Kauniilla tekstiileillä, astioilla, kynttilöillä ja muilla yksityiskohdilla loihdit intiimin ja kodikkaan tilan, missä voitte nauttia ystäviesi kanssa teestä ja tunnelmasta syksyn pimenevissä illoissa.

Tee on maailman toiseksi suosituin juoma heti veden jälkeen. Eri kulttuureissa teellä on erilaisia merkityksiä ja siitä nautitaan monin eri tavoin. Esimerkiksi Japanissa tee on osa jokapäiväistä elämää. Siellä teetä nautitaan kylmänä, kuumana ja jopa jäätelönä. Suomalaiseen syksyynkin sopii kauniisti katettu teehetki ystävien kanssa.

Värit ja kuviot muuttavat tilaa ja tunnelmaa

Lämpimän teehetken luomisessa keskeisessä asemassa ovat värit. Pehmeät sävyt luovat syksyisen suomalaisen metsän tunnelmaa ja kodikkuutta. Esimerkiksi hieman murretut voimakkaan punaiset sävyt sopivat hyvin syksyyn. Kirkkaammilla väreillä voi puolestaan lähteä hakemaan vaikka itämaista tunnelmaa.

Syksyn uutuustekstiileistä löytyy useita lämpimänsävyisiä ja kuvioiltaan tyylikkäitä vaihtoehtoja pöytäliinoista ja tableteista verhoihin ja servietteihin. Oikean tunnelman löytämiseksi voi yhdistellä rohkeasti eri värejä tai kattaukseen voi valita yhden teemavärin, joka toistuu niin pöytäliinassa, servieteissä kuin astioissakin.

Kynttilöiden taikapiiri

Kynttilät luovat ympärilleen valoa ja lämpöä. Nämä kaksi elementtiä sopivat täydellisesti syksyn ja talven teehetkiin. Kynttilöiden värien ja muotojen valinnalla sekä asettelulla saa aikaan erilaisia tunnelmia. Jos mahdollisuus takkatulen polttamiseen löytyy, kannattaa sitä ehdottomasti hyödyntää myös teehetken tunnelman ja lämmön lisäämiseksi.

Kynttilä voi lämmön, valon ja kauniin ulkonäön lisäksi antaa teehetkeen myös tuoksua. Tuoksukynttilät saavat ilman väreilemään esimerkiksi jasmiinin tai vaniljan tuoksuisena.

Kuppi, muki ja kannu

Kattausta mietittäessä kokonaisuuden hahmottaminen on tärkeää. On hyvä olla mielessä, minkälaista tunnelmaa on hakemassa. Teenjuontiin liittyvät olennaisena osana teekupit ja teekannu. Keraamiset astiat ovat toki kauniita, mutta myös kertakäyttöastioita saa tänä päivänä niin kauniissa väreissä ja kuvioissa, että tiskivuoria pelkäävä löytää varmasti myös hyviä kertakäyttöisiä vaihtoehtoja.

Myös tarjottavan teen voi valita kattauksen tyylin mukaan. Musta tee on ollut pitkään suomalaisten suosikki, mutta muitakin vaihtoehtoja kannattaa kokeilla.

Jos on kattanut ja koristellut vaikkapa japanilaisen pelkistetysti, voi tarjota tunnelmaan sopivaa japanilaista vihreää teetä. Jos taas hakee itämaista eksotiikkaa ja värejä, sopivat esimerkiksi makeat hedelmäteet hyvin tarjottavaksi.

Pientä purtavaa ja ruusun terälehtiä

Teehetkeen valittu tyyli ja luonne voivat näkyä myös teen kanssa nautittavissa makeissa tai suolaisissa lisukkeissa, olivat ne sitten keksejä, pasteijoita tai konvehteja. Jos kattauksen tyyli on kepeä ja raikas, sopivat tarjottavaksi esimerkiksi hedelmät. Jos tyyli taas henkii vaikkapa voimakkaita ruskean ja punaisen sävyjä, mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin suklaakeksit.

Teehetken kattaukseen voi käyttää myös muita lisukkeita oman mielensä ja kekseliäisyytensä mukaan. Kattauksen voi kruunata vaikka kukkakimppu, pöydälle sirotellut ruusunterälehdet tai jokaisen vieraan istumapaikan kohdalle asetettu koristeellinen nimilappu. Kattaminen on hauskaa puuhaa, jossa vain mielikuvitus on rajana. Hauskoja teehetkiä!

Teksti: Maria Hiltunen / Mediafocus
Kuvat: Castelo, Finlayson, Indiska, Jokipiin pellava, Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.