Tätä vieraat toivovat tarjoiltavaksi kahvipöytään

Arjan Leivontanurkassa kysyttiin, mitä vieraat toivoisivat tarjolle kahvin kanssa. Kyläilijöiden suosikki oli ylivoimaisesti suolaiset piirakat tai pitsat. Hyvänä kakkosena tulivat kakut, leivonnaiset ja kääretortut.

Arjan Leivontanurkan nettikyselyssä tiedusteltiin suomalaisten suosikkeja kahvipöydän tarjonnasta, ja 758 vastaajaa kertoi mielipiteensä.

Nettikyselyyn vastanneista yli 45 prosenttia halusi herkutella nimenomaan suolaisilla piirakoilla tai pitsoilla. Nyt ei tarvitse enää siis pähkäillä, mitä vieraille tarjoaisi!

– Suolaisen kahvileivän jälkeen jää ihanan täyteläinen maku suuhun, Minni perusteli.

– Pitsassa tai piirakoissa on jotain makua joka sopii myös kahvipöytään. En pidä makeasta, Tuula kommentoi.

– Makeaa saa liian usein eli suolaista kaipaisi, eippa muistuttaa.

Katso reseptejä:





Kakkujen ystäviä

Toiseksi eniten kyselyyn vastanneet – reilu 16 prosenttia – toivoivat kakkuja, leivonnaisia tai kääretorttua.

– Olen kakkuihminen. Rakastan itse tehtyjä kakkuja, anne kirjoitti.

– Tykkään kovasti kääretortusta, tummasta ja vaaleasta. Vaihtelua saa erilaisista täytteistä. Helppoja tehdä ja hyvänmakuisia, Sanjuska kommentoi.

Tässä muutamia reseptiehdotuksia:





Myös leivät ja sämpylät maistuvat kahvin kanssa hyvin, lähes 15 prosenttia vastaajista toivoi saavansa niitä kahvin kanssa.

Yllätä kahvipöydässä

Myös tällaisia tarjottavia ehdotettiin kahvipöytään.

– Jotain terveellistä ja kevyttä, salaattia, hedelmiä, marjoja jne.

– Gluteenittomia tuotteita ei juuri koskaan ole missään tarjolla! Usein jää kaikki tarjottava nauttimatta! Masentavaa! Keliaakikkoja on maamme pullollaan, vain aniharva sen tietää omalla kohdallaan! Parannusta asiaan tarvitaan todellakin!

– Ihana yllätys olisi saada esim. tuoreita, lohkottuja hedelmäpaloja tai vaikkapa vihannestikkuja muutamalla eri dippikastikkeella. Raikasta, maukasta ja kevyttä - ja ihanaa vaihtelua!

Lue myös:

    Uusimmat