Tästäkin pelikieltoa? SM-liigassa kampitettiin taas tuomari, alla kovan rangaistuksen tuonut kohutilanne – näin liigan johto vastaa

0:18
Reagoiko SM-liigan kurinpito? Tapparan Patrik Virta kaatoi linjatuomarin selkäpuolelta HIFK-ottelun tuoksinassa.

Torstain Tappara–HIFK-ottelussa nähtiin puhuttava tilanne, kun Tappara-hyökkääjä Patrik Virta törmäsi kolmannessa erässä linjatuomariin. Tilanne muistutti suuresti HPK:n Tommi Tikan törmäystä erotuomarin kanssa viime viikon Kärpät-ottelussa. Toisin kuin Tikka, Virta on pääsemässä teostaan ilman rangaistusta.

Voit katsoa Patrik Virran ja linjatuomarin välisen tilanteen yllä olevalta videolta.

Erotuomarin koskemattomuus ottelussa on ollut SM-liigan suuri puheenaihe viime päivinä. Keskiössä on ollut Tommi Tikan törmäys erotuomarin kanssa viime viikon Kärpät-ottelussa. SM-liigan kurinpito langetti HPK:n Tommi Tikalle neljän ottelun pelikiellon tämän törmättyä päätuomariin. 

Kurinpito katsoi Tikan teon tarkoitukselliseksi, mitä muun muassa MTV Urheilun asiantuntija Petteri SIhvonen ihmetteli suureen ääneen.

Torstain Tappara-HIFK-kamppailussa saatiin lisää vettä myllyyn, kun Patrik Virta osui kovalla vauhdilla linjatuomariin, joka kaatui selälleen jäähän. Yhtymäkohtia Tikan tapaukseen riittää. Molemmissa pelaaja osuu selkäpuolelta tuomariin, joka kaatuu törmäyksen voimasta. Kummastakaan tilanteesta ei vihelletty ottelussa rangaistusta. Tikan tilanteen kurinpidon käsittelyyn vei ottelun päävideotuomari.

Toisin kuin Tikka, Virta on kuitenkin selviämässä teostaan ilman mitään rangaistusta. Asian vahvisti MTV Urheilulle SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä. Järvelän mukaan Virran ja linjatuomarin välistä törmäystä kyllä tarkasteltiin tilannehuoneessa. Tulkinnan mukaan molemmilla osapuolilla oli osuutensa törmäyksessä, eikä tapausta näin siirretty kurinpidon käsittelyyn.

– Linjatuomari kääntyy ja näkee tilanteen. Hän osuu (Virtaan) väistäessään. Tämä oli vähän erilainen tilanne (kuin Tikan tilanne). Tuomari itse näkee tilanteen, väistämiset menevät ristiin. Näin se on katsottu. Tilanne missä hän kääntyy samalla, kun toinen menee ohitse, Järvelä selvittää tilannetta.

– Virta ei tiedä, kun toinen lähtee liikkeelle, että mitä tapahtuu. Jalat sotkeutuvat.

Järvelän mukaan tilanne ei vertaudu Tikan tilanteeseen, josta tälle tuomittiin neljän ottelun pelikielto.

– Tikan tilanne oli erilainen, siinä tuomari oli selin yksin maalin takana, Järvelä sanoo.

– Kaikki nämä katsotaan ja verrataan toisiinsa. Tässä (Tikan) tapauksessa tuomari ei tiedä yhtään, että joku tulee takaa.

Tikan ja erotuomarin törmäyksen voit katsoa alla olevalta videolta.

0:24
HPK:n Tommi Tikka sai tästä tilanteesta neljän ottelun pelikiellon. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja