Ville Peltonen sauhusi lehdistötilaisuudessa – tämä tilanne Tappara-ottelussa sai HIFK-leirin hermostumaan

Lehdistötilaisuus: Tappara - HIFK 5:56
HIFK:n Ville Peltonen vaati lehdistötilaisuudessa erotuomaritarkkailijan mielipidettä Tappara-ottelussa kuohuttaneeseen tilanteeseen.

HIFK haki maukkaan 2–1-voittomaalikilpailuvoiton Tapparasta vieraillessaan viimeistä kertaa Hakametsän jäähallissa torstaina. Ottelun jälkeen hyvätasoisen ottelun lisäksi puhutti tuomaritoiminta. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen avautui asiasta lehdistötilaisuudessa.

Peltosen avautumisen voit katsoa alla olevalta videolta.

Peltosta närästi erityisesti kolmannen erän lopun tilanne Tapparan maalin tuntumassa. HIFK-legendan mielestä maalivahti Christian Heljangolle olisi pitänyt viheltää tilanteessa rangaistus SM-liigaan täksi kaudeksi voimaan tulleiden uusien sääntöjen mukaisesti. Heljanko tuli maaliltaan pitkälle vastaan ja sulki HIFK-puolustuksesta lähetetyn kiekon hanskansa alle.

Voit katsoa tilanteen alla olevalta videolta.

Tappara-vahti Christian Heljanko sulki kiekon kaukana maalistaan – HIFK-luotsi Ville Peltonen vaati rangaistusta 1:33

Tuomaristo ei jäähyä viheltänyt, vaikka Peltosen näkemys tilanteesta oli selkeä. Peltosen mielestä SM-liigan uusien sääntöjen mukaisesti Heljanko olisi ansainnut rangaistuksen.

– Se on semmoinen näkemys, niin kuin tuomareillakin oli näkemys, mutta kun katko oli päällä, eivät suostuneet sitä päätöstä tekemään. Täytyy kysellä erotuomaritarkkailijalta ja Rönniltä (erotuomarijohtaja Jyri Rönn). Katsotaan, mikä heidän vastauksensa siihen on. Meidän mielestämme olisi ollut jäähy, Peltonen sauhusi.

Peltonen vetosi ilmeisesti uuteen sääntöön, jonka mukaan maalivahdille, joka sulkee kiekon tultuaan ulos maaliltaan, tuomitaan kahden minuutin rangaistus. Kokonaisuudessaan sääntökohta selitetään SM-liigan verkkosivuilla seuraavasti:

Maalivahdille, joka tulee ulos alueeltaan ns. race puck –tilanteessa ja sulkee kiekon, tuomitaan 2 minuuttia pelin viivyttämisestä. Aikaisemmin tämä ollut sallittua tietyllä alueella maalivahdin alueen ulkopuolella. Maalivahdin sijainti on tilanteessa määräävä tekijä.