HPK-hyökkääjälle pelikieltoa erotuomariin kohdistuneesta teosta – katso video kuohuttaneesta tilanteesta

0:24
Tommi Tikka kaatoi tuomarin ottelussa Kärppiä vastaan. Katso tilanne videolta.

Jääkiekon Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt HPK:n Tommi Tikalle neljän ottelun pelikiellon Kärpät-ottelussa tapahtuneen tilanteen vuoksi. Tikka oli kampittanut toisen päätuomarin.

Tikka luisteli tilanteessa hyökkäyspäähän kohti kiekollista tilannetta ja tilannehuoneen raportin mukaan kampittaa jalalla ottelun toisen päätuomarin. Ottelussa tilatneesta ei tuomittu rangaistusta. 

Päävideotuomari asetti teon kurinpitokäsittelyyn, koska hänen näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrätä ottelurangaistus erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

Liigan tiedotteessa mainittiin neljä seikkaa (Erotuomarin fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen, vaarallinen teko, jonka kohteena on tuomari, Tikka näkee tuomarin, mutta osuu tarkoituksellisesti tai tuottamuksellisesti tuomariin takaapäin, tilannetta edeltää Tikan saama kahden minuutin jäähy, jota Tikka protestoi voimakkaasti. Tikka kampittaa tuomarin 12 sekuntia jäähynsä päättymisen jälkeen), joiden vuoksi ottelurangaistus tulisi määrätä.

Tikalle määrättiin neljän ottelun pelikielto, josta hän on kärsinyt yhden väliaikaisen pelikiellon aikana. Hän on pelikiellossa kolmessa seuraavassa HPK:n ottelussa.

Tommi Tikka kaatoi tuomarin ottelussa Kärppiä vastaan. Katso tilanne pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja