Tästä viikateiskusta ei tullut pelikieltoa SM-liigassa – Pelicansin urheilupomo tyrmistyi: "Absurdi tilanne"

Ben Blood sai jaloilleen törkeästä viikateiskusta ja joutui ulos päätyovista – KalPa-peluri selvisi tästä ilman pelikieltoa 1:18
Ben Blood sai jaloilleen viikateiskusta ja joutui ulos päätyovista – KalPa-peluri selvisi tästä tempusta ilman pelikieltoa

KalPan Juuso Mäenpään viikateisku Pelicansin Ben Bloodin pohkeeseen pakotti jenkkipakin jättämään kaukalon lauantaina. Mäenpää selvisi kostohenkisestä tempustaan ilman pelikieltoa, mikä tyrmistyttää lahtelaisleiriä. Joukkueet kohtaavat jälleen tänä iltana Lahdessa.

SM-liigan kurinpito-osastolla on riittänyt vilinää käynnissä olevien pudotuspelien ympärillä. Yksi huomiota herättäneistä tilanteista – ja ratkaisuista – viikonloppuna oli KalPan Juuso Mäenpään viikateisku takaapäin Ben Bloodin jalkoihin kolmannessa erässä Kuopiossa pelatussa ottelussa.

Pohkeeseensa kipeää saanut Blood linkutti ulos kaukalosta, eikä palannut enää jäälle ottelun aikana. Asia eteni ottelun jälkeen SM-liigan kurinpitoon, jossa kuitenkin katsottiin, ettei Mäenpään isku ollut pelikiellon veroinen.

Itse ottelussa Mäenpää sai tilanteessa kaksiminuuttisen huitomisesta.

Pelicans-leirissä kurinpidon vapauttavaa ratkaisua ei oikein sulateta.

– Mitä jos olisi ollut toisinpäin? Mietitään näin päin. Ihan varmasti olisi tullut pelikieltoa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen lataa.

– Absurdi tilanne tämä on, että meidän pelaajiamme saa loukata tai yrittää vahingoittaa, ja kuitenkin me olemme kärsijäpuoli myös pelikieltojen puolella.

Laukkasen mukaan Mäenpään teossa raskauttavaa on se, että varsinainen tilanne oli jo ohi, ja isku Bloodin jalkoihin tuli kostohenkisesti jälkipelinä.

– Tietyllä tavalla maila on ase. Kyllähän sillä pystyy vahingoittamaan, jos vain haluaa, Laukkanen huomauttaa.

Laukkasen harmitusta Mäenpää–Blood-tapauksen ympärillä lisää se, että Pelicansin Anton Mylläri sai perjantaina Lahdessa pelatussa ottelussa antamastaan taklauksesta kolmen ottelun pelikiellon. Myllärin taklauksen katsottiin kohdistuneen KalPan pelaajaa Kasper Simontaivalta pään seudulle.

Lahdessa heti kuohuttava tilanne: KalPan Kasper Simontaival kokee kovia – Pelicansin Anton Mylläri suihkuun 2:34
 KalPan Kasper Simontaival kokee kovia – Pelicansin Anton Mylläri suihkuun

Tapausten vertailu vetää Pelicans-leirissä visiirin huuruun.

– Koetaan tämä kohtelu vähän epäreiluksi. Säännöt pitäisi olla molemmille samat, ja tällä hetkellä niin ei ole, Laukkanen näkee.

Laukkasen mukaan kurinpitojärjestelmän toimivuudesta on käytävä kauden jälkeen kriittistä keskustelua.

Iskun saanut Blood on nimetty Pelicansin kokoonpanoon tänä iltana, kun KalPa saapuu Lahteen tulisen pudotuspelitaiston kolmanteen otteluun. Otteluvoitot puolivälieräsarjassa ovat tasan 1–1.

Lue myös:

    Uusimmat