Liigan kurinpidolta todella erikoinen päätös – videomateriaali jäi riittämättömäksi, yksi pelikielto tärähti kuitenkin

2:34
Lahdessa kuohuttava tilanne: KalPan Kasper Simontaival kokee kovia – Pelicansin Anton Mylläri suihkuun

Liigan kurinpito on jakanut yhden pelikiellon perjantain puolivälieräkierroksen tapahtumien perusteella.

Pelicansin Anton Mylläri sai kolmen ottelun pelikiellon taklattuaan KalPan Kasper Simontaivalta päähän.

– Myllärillä olisi ollut mahdollisuus kohdistaa taklaus vain vastustajan vartaloon, mutta taklauksesta aiheutuu myös kontakti vastustajan päähän, raportissa selostetaan.

Video Myllärin taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Vartalokontaktin ja Myllärin suhteellisen vähäisen vauhdin myötä tuomiota laskettiin normaalista viidestä ottelusta kolmeen.

Mylläri oli väliaikaisessa pelikiellossa lauantain KalPa–Pelicans-puolivälieräottelussa. Hän voi palata Pelicansin vahvuuteen KalPa-puolivälieräsarjan viidennessä ottelussa. Sarjassa voitot ovat tällä hetkellä 1–1.

Liigan kurinpito käsitteli myös Charle-Edouard D'Astousin päähän kohdistuneen taklauksen, jonka kohteena oli Tappara Waltteri Merelä

Vaikka Liigan tilannehuone tarkisti tapauksen ja vei sen eteenpäin, kurinpitodelegaatio vetosi siihen, ettei taklausta pystytty kunnolla tulkitsemaan käytössä olleen videomateriaalin perusteella.

– Tämän tapauksen osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteesta olevien videotallenteiden perusteella ei voida todeta niin selvää taikka voimakasta päähän kohdistuvaa taklausta, joka edellyttäisi ottelurangaistusta ja pelikieltoa. Näin ollen taklauksesta ei ole perusteita määrätä pelikieltoa, raportissa todettiin.

Video D'Astousin taklauksesta näkyy alta:

4:31

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja