Tästä syystä Verstappenin ja Hamiltonin rangaistukset eroavat toisistaan – kilpailunjohtaja tyrmää vertailut edelliseen kohukolariin

3:18
Tästä puhutaan: Lewis Hamilton palaa varikolta radalle ja osuu yhteen Max Verstappenin kanssa

Sunnuntaina ajetun Italian GP puhuttaa, ja se puhuttaa varmasti pitkään. McLarenin kaksoisvoitosta huolimatta suurimman valokeilan varasti mestaruuskandidaattien Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin näyttävä kolari kisan puolivälissä.

Verstappenin ja Hamiltonin yhteenotto radan ensimmäisessä shikaanissa johti molempien keskeytykseen ja siihen, että Verstappenin auto jäi osittain Hamiltonin auton päälle.

Tämä puhuttaa, sillä heinäkuussa kaksikko otti yhteen Britannian GP:ssä ja silloin syypää oli Hamilton, mutta toisin kuin Verstappen nyt, Hamilton sai 10 sekunnin aikasakon. Ja onnistui siitä huolimatta voittamaan kotikisansa.

Kilpailunjohtaja Michael Masin mukaan tilanteita ei voi verrata toisiinsa. 

– Jos he olisivat (nyt) jatkaneet, rangaistus olisi ollut aikasakko kisassa. Tässä tapauksessa kolari johti molempien kuljettajien keskeytykseen, edellisessä vain toisen. Kun he nyt keskeyttivät, he eivät olisi voineet kärsiä enää rangaistusta, Masi sanoi Racefans-sivuston mukaan.

– Kuten olemme nähneet, näistä on ollut tapana antaa lähtöruuturangaistus. Olemme sopineet niin kaikkien tallien kanssa. Tätä sovelletaan, kun rangaistavan kuljettajan kilpailu on päättynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja