Tästä syystä nainen teeskentelee orgasmin

Ison O:n näytteleminen on monille naisille liiankin tuttua touhua. Mutta miksi ihmeessä naiset sortuvat feikkaamaan hekumaa? Tutkimuksen mukaan kyse on epävarmuudesta ja huonosta itsetunnosta.

On totta, että orgasmin teeskentely liitetään pääasiassa naisten seksuaalikäyttäytymiseen. Jopa 53–65 prosenttia naisista on ainakin joskus elämänsä aikana teeskennellyt saavansa orgasmin.

Mutta miksi ihmeessä nainen sitten sortuu teeskentelemään orgasmin? Onko kyseessä keino liehitellä toista osapuolta, paeta tilanteesta suhteellisen nopeasti vai nostattaa sänkykumppanin itsetuntoa? Tutkimuksen mukaan kyse on kuin onkin itsetunnosta – muttei miehen, vaan naisen.

Yliopisto Temple tutki 336 naisen seksuaalikäyttäytymistä. Tutkimukseen osallistuneet naiset olivat iältään 18–32-vuotiaita. Tutkija Erin Cooper havaitsikin, että tutkimukseen osallistuneista peräti 60 prosenttia kertoi teeskennelleensä hekuman huipun. Naiset paljastivat tehneensä sen siksi, että he itse pelkäsivät läheisyyttä tai he olivat epävarmoja omasta 'seksuaalisesta toimivuudestaan'.

– Naiset, joilla on vaikeuksia päästä lähelle ihmisiä emotionaalisella tasolla, on myös vaikeuksia päästä lähelle toista ihmistä seksuaalisella tasolla, Cooper kuvailee.

Naiset haluavatkin päästä seksin "pakkopullasta" eroon teeskentelemällä silloin kun he eivät tunne yhteyttä itsensä ja partnerin välillä. Teeskentelyn perimmäisenä syynä on se, että heillä itsellään on vaikeuksia lähentyä ihmisten kanssa.

Puhu, älä teeskentele

Myös miehet sortuvat teeskentelemään orgasmeja, vaikka se vaikeampaa heille onkin. Noin 25 prosenttia miehistä myöntää näytelleensä hekuman huippua.

– Tiedämme, että se (teeskenteleminen) on yleistä kulttuurissamme, mutta emme tiedä siitä paljoakaan tieteellisestä näkökulmasta. Se on mielestäni oikea katastrofi, Cooper selittää.

Koska alituinen teeskenteleminen aiheuttaa lopulta säröjä suhteeseen, on erityisen tärkeää että orgasminsa näyttelevät naiset (sekä miehet) puhuvat aiheesta partnerinsa kanssa.

AVA

Lähde: yourtango.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja