Mainos

Tässäkö vedenpitävä vastaus ikuisuuskysymykseen: Kumpi tuli ensin, muna vai kana?

Kryptovaluutta Ethereumin kehittäjä Vitalik Buterin on tarjonnut ratkaisun ikiaikaiseen kana vai muna -arvoitukseen Twitterissä. Hän ratkoi samana päivänä muitakin filosofisia pohdintoja.

0:40

Katso videolta juttu chileläisestä minimuumiosta, jonka historia oli pitkään arvoitus.

Buterinin mukaan filosofiseen arvoitukseen on haettava vastausta biologiasta. Hän jakoi pohdintansa Twitterissä.

– Pitäisi valita jokin geneettinen jakolinja, jolla voi erottaa kanan ja ei-kanan. Koska ymmärtääkseni suurin osa geneettisestä uudelleenjärjestelystä tapahtuu hedelmöityksessä, on todennäköistä, että ensimmäinen kananmuna tuli ennen ensimmäistä aikuista kanaa. Biologit, korjatkaa jos olen väärässä, Buterin twiittaa.

Buterin ei kuitenkaan lopettanut pohdiskelua. Hän jatkoi vielä vaihtoehtoisiin maailmoihin. Niissä esimerkiksi kana voisi olla molempia sukupuolia ja kananmunat hedelmöityä itsestään. Näissä maailmoissa olisi mahdollista, että kana tuli ensin.

Esitti muitakin pohdintoja

Aikaisemmin samana päivänä Buterin oli tarjoillut pohdintoja myös arvoitukseen siitä, voiko kaikkivoipa jumala tehdä niin painavan kiven, ettei jaksa itse nostaa sitä.

Buterinin mukaan vastaus on kyllä.

– Kyllä, mutta heti kun kivi on luotu, hän ei enää ole kaikkivoipa. Hän on kaikkivoipa lukuun ottamatta sitä yhtä kiveä, Buterin kirjoittaa.

Buterin jatkoi vielä yhdellä pohdinnalla arvoitukseen siitä, kumpi on vahvempi: pysäyttämätön voima vai liikkumaton esine.

– Aikaisemmin mainittu läpäisee jälkimmäisen, Buterin kirjoitti.

Buterinin pohdinnat herättivät keskustelua. Mies onkin uusilla tviiteillä jatkanut keskustelua.

Forbes on tituleerannut Buterinia poikaneroksi. Forbesin mukaan Ethereum on maailman toiseksi arvokkain kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.