Mainos

Uusi Nokia 3310 – näin se eroaa alkuperäisestä

0:51

Kovin moni ei olisi vielä jokin aika sitten uskonut vuoden 2017 Mobile World Congressin mielenkiintoisimman uutuuden olevan Nokia 3310. Legendaarisen peruspuhelimen paluu on kuitenkin vallannut huomion erityisesti Suomessa täysin – erityisesti, kun samanaikaisesti Samsung ei marssita Barcelonassa julki uutta lippulaivaälypuhelintaan ja muiden huippuälypuhelinjulkistukset jäivät pitkälti vanhan kertaukseksi.

Yleisö oli jo pettyä, kun Nokia-puhelimia myyvän HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummela oli lopettelemassa tilaisuutta. Sitten tuli se one more thing, johon menneinä vuosina Apple-tilaisuuksissa totuttiin. Tulihan se sieltä!

Uudessa Nokia 3310:ssa on hieman – kenties kuitenkin odotettua vähemmän – tuttua 3310-näköä. Sitä ja nimeä lukuun ottamatta puhelin on tietenkin täysin eri kuin alkuperäinen. Uusi Nokia 3310 sisältää 2,4 tuuman värinäytön, 2 megapikselin kameran LED-kuvausvalolla, 16 megatavua sisäistä muistia ja muistikorttipaikan, FM-radion ja musiikkisoittimen.

Uudessa 3310:ssä on siis kaikki nykyajan peruspuhelimille tyypilliset ominaisuudet – pienikokoinen värinäyttö, valmius musiikkisoittimeksi sekä verrattain pitkä akkukesto älypuhelimiin nähden – luvatusti 22 tuntia puheaikaa ja kuukausi valmiusaikaa. Akku on vaihdettavissa. Puhelin tukee GSM-verkkoja. Mitään erityisen erikoista uudessa 3310:ssä ei kuitenkaan ole. Kyse on ennen kaikkea nimen ja designin voimin tehdystä nostalgiapläjäyksestä.

Kädessä Nokia 3310 tuntuu erittäin solakalta. Keveys yllättää. Mitat ovat 115,6 x 51 x 12,8 millimetriä.

Uusi 3310 tulee tarjolle useissa väreissä – mukana on niin matta- kuin myös kiiltäväpintaisia vaihtoehtoja. Puhelimen käytön oppii nopeasti. Näyttökin näyttää yllättävän kirkkaalta ja laadukkaalta. Käyttöjärjestelmänä on Nokian Series 30+. Matopeli löytyy mukana muiden tuoreiden Nokia-peruspuhelinten tavoin Snake Xenzia -versiona.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.