Tässä ovat uudet Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailijat – syksy 2018 tarjoaa timanttisen tähtikattauksen

30:30

Tanssin taikaa on luvassa jo yhdennentoista kerran, kun nämä kymmenen uutta tähtiparia vuorostaan paljastavat persoonansa ja kykynsä heittäytyä tanssinumeroihin koko Suomen kansalle.

Ohjelmaa luotsaavat ja tanssijoiden tukena läpi kauden toimivat tuttuun tapaan Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi. Tuomariston muodostavat tällä kertaa kolme tuomaria, kun puheenjohtajana toimivan Jukka Haapalaisen rinnalla istuvat sanavalmiit Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen.

Tanssin pyörteisiin hyppää jälleen tällä kaudella kymmenen innokasta tähtioppilasta; Aino-Kaisa Saarinen, Edis Tatli, Aki Linnanahde, Lotta Näkyvä, Tuure Boelius, Marita Taavitsainen, Hannes Suominen, Marja Hintikka, Pekka Pouta ja Jaana Pelkonen.

Uusi kausi tuo mukanaan uusia kuvioita. Viime kaudelta tutuksi tullut Tuija Tähtien Kanssa jatkuu uudistuneena. Tuija Pehkonen tulee olemaan mukana sunnuntain suorissa lähetyksissä, joissa hän pitää Facebook-liveä kulisseista käsin.

Tänä vuonna TTK yhdistää voimansa myös Roosa nauha -kampanjan kanssa, jonka kunniaksi lokakuussa tullaan nauttimaan yhdestä spesiaalista hyväntekeväisyyslähetyksestä. 

Tanssiparit

Jaana Pelkonen & Marko Keränen

Suomalaisten rakastama kansanedustaja ja media-alan moniottelija Jaana Pelkonen, 41, suuntaa tanssiparketille odottavin mielin. Työ eduskunnassa ja pienen lapsen äitinä oleminen pitävät arjen hektisenä syksylläkin, mutta läheisten avustuksella Jaana pääsee viimein toteuttamaan yhden isoimmista haaveistaan: oppia tanssimaan.

Jaana tunnustaa olleensa joskus täydellisyyden tavoittelija, mutta on nykyään armollisempi itselleen. Oli kyse sitten tanssista tai mistä tahansa muusta tekemisestä, tärkeintä on, että se tuottaa iloa.

– Myöhemmin olen onneksi ymmärtänyt, ettei kukaan ole täydellinen. Eniten ihminen katuu kuitenkin niitä asioita, jotka on jättänyt tekemättä, Jaana toteaa.

Tanssin saloihin Jaanan opettaa viime vuonna TTK-finaaliinkin parinsa vienyt konkari Marko Keränen, jonka arki täyttyy koreografin, opettajan ja tanssijan töistä. Tanssi on miehelle niin työ kuin elämäntapa, ja keväällä 2018 Marko pokkasi myös Kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinnon. Marko on innoissaan uudesta oppilaastaan, sillä Jaana on sinnikäs ja nälkäinen oppimisen suhteen.

Pekka Pouta & Jutta Helenius

Maikkarin rakastettu meteorologi Pekka Pouta, 50, nähdään tänä syksynä säästudion lisäksi myös tanssistudiolla. Pekka on saanut jo hieman sisäpiiritietoa tulevasta kollegaltaan, uutisankkuri Kirsi Alm-Siiralta, joka tuli toiseksi kisassa.

– Kirsi sanoi, että pidä huolta parisuhteestasi. Kotona sua ei tuu kovin paljon näkymään, Pekka nauraa.

Neuvo voi olla tarpeen, sillä Pekka iskee tanssikengät jalkaansa tosissaan. Meteorologiominaisuuksiensa lisäksi hersyvänä hevimiehenä ja musadiggarina tunnettu mies on valmistautunut kovaan työmäärään, eikä kestävyyskuntokaan ole aivan huonoimmasta päästä.

– Vartalonhallinta on sitten ihan toinen juttu. En ole koskaan tehnyt mitään siihen liittyvää. Paitsi kerran taisin joogata. Ja olen kokeillut pilatesta! Pekka nauraa.

Pekan tanssiopettajalla Jutta Heleniuksella on riittänyt kiirettä opetus- ja koreografitöiden välillä puikkelehtiessaan. Viime kesänä hänet nähtiin myös miehensä Samin kanssa Kaunis Veera -musikaalissa. Tanssiopettaja on hurmaantunut oppilaastaan.

Marja Hintikka & Matti Puro

Television suosikkijuontaja Marja Hintikka, 39, on odottanut 10 vuotta tilaisuuttaan valloittaa Tanssii Tähtien Kanssa -parketti. Tuolloin MHL – Marja Hintikka Live ja SuomiLOVE -ohjelmistakin tuttua juontajatarta pyydettiin ohjelmaan ensimmäistä kertaa, mutta aikataulut eivät antaneet periksi. Menetetty tilaisuus on harmittanut häntä siitä lähtien.

– Putosin penkiltä, kun soitto nyt tuli. Se oli paras tarjous, mikä voi olla. Olen aivan järjettömän innoissani, Marja hihkuu.

Opettajana toimii Matti Puro, joka on arvostettu tanssija, opettaja ja koreografi. Viime vuonna hän vei TTK-voiton parinsa Anna-Maija Tuokon kanssa. Matti on vakuuttunut oppilastaan myös tällä kertaa. Siinä missä monet arastelevat epämukavuusalueelle heittäytymistä, Marja kuuluu toiseen ääripäähän.

Hannes Suominen & Kia Lehmuskoski

Näyttelijä Hannes Suominen, 36, on tuttu lukuisista televisio-, elokuva- ja teatterirooleistaan, mutta miljoonayleisön sydämiin Hannes marssi viimeistään Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman Vanhalana.

Hyppy tuntemattomaan on luvassa jälleen – tanssin maailma on Hannekselle käytännössä täysin uusi. Vaikka Hannes on kokenut esiintyjä, hän paljastaa olevansa melko ujo. Mies toteaakin joskus jopa pohtineensa, miten on ikinä päätynyt näyttelijäksi. Omana itsenään oleminen kameran edessä onkin Hannekselle täysin uutta, mutta roolissa hän voi tehdä lavalla ja kameran edessä mitä vaan.

Hanneksen tanssiopettajana toimii TTK:hon paluun tekevä Kia Lehmuskoski. Kian ammattilaisarjessa on piisannut viime aikoina kiirettä niin opettamisen, valmentamisen kuin Rakkaudella merkitty -musikaalissa tanssijana toimimisen myötä. TTK saa kuitenkin syttymään aina – kuten myös uusi tanssioppilas.

Marita Taavitsainen & Sami Helenius

Iskelmälaulaja Marita Taavitsainen on tanssittanut suomalaisia jo 23 vuotta, mutta TTK:n myötä hän pääsee viimein tanssimaan itse. On suoranainen ihme, että aikaa kului näinkin kauan – onhan vuoden 1995 tangokuningattaren ja Andrè-hitistä tunnetun laulajattaren rakkaus tanssiin imetty jo äidinmaidosta. 

Marita pitää selvänä heikkoutenaan sinnikkyyden puutetta ja aikataulut ovat hänelle ”kammottavia”, mutta kun jotain aletaan tekemään tosissaan, se tehdään aina täysillä.

– En osaa tehdä puolivillaisesti mitään. Tekemisen tahti on aina kaikki tai ei mitään, niin sanotusti ON-OFF, Marita toteaa.

Maritan ON-kytkimen pääsee napsauttamaan päälle tanssiopettaja Sami Helenius, jonka lukuisiin meriitteihin kuuluvat niin menestyksekäs kilpatanssiura kuin valmennustyötkin. Viime kesä kului Kaunis Veera -musikaalissa, jonka lisäksi Sami viimeistelee valmentajan erikoisammattitutkintoaan. 

Tuure Boelius & Ansku Bergström

Artisti ja tähtitubettaja Tuure Boelius, 17, tekee kisaan osallistuessaan saman tien historiaa: 17-vuotiaana hän on koko Suomen TTK-historian nuorin kilpailija.

Nuoresta iästä huolimatta Tuure on ehtinyt tehdä paljon. Mies julkaisi ensimmäisen YouTube-videonsa vuonna 2015, ja tämän myötä hän ponkaisi supersuosioon.

– Mulla on aivan hullu kilpailuvietti. Jos mä lähden johonkin kisaan mukaan, en todellakaan anna minkään seisoo tiellä, Tuure ilmoittaa ja nauraa hersyvästi perään.

Tuuren opettajana toimii Ansku Bergström, joka odottaa innosta kihisten tulevaa yhteistä taivalta. Anskun päivätyöhön kuuluvat niin tanssijan kuin opettajan työt, ja viime kesänä hän toimi myös koreografina Tango D´Amore -musikaalissa. Ansku uskoo, että kaksikolla natsaa hyvin yhteen. Tanssiparia yhdistää iloisuus ja rempseys, mutta myös herkkyys.

Lotta Näkyvä & Mikko Ahti

Miss Suomi 2013 ja malli Lotta Näkyvä on valmis valloittamaan tanssiparketin. Vaikka kuvaukset, näytökset, edustustehtävät, tv-projektit ja kauppatieteiden maisteriksi valmistuminen ovat pitäneet vauhdikkaan kaunottaren liikkeessä 24/7, oli Lotalle itsestään selvää raivata kalenterista tilaa nyt tanssille.

– Kun soitto TTK:sta tuli vastasin heti joo ja perään miljoona huutomerkkiä! Lotta riemuitsee.

Isoimmaksi vahvuudekseen Lotta nimeää kyvyn puskea itsensä äärirajoille yhä uudestaan ja uudestaan. Piirre on elintärkeä myös vuorikiipeilyssä, jota Lotta harrastaa intohimoisesti. Huiputettuja vuoria ovat niin Mont Blanc kuin Kilimanjaro, Mount Everestin valloittaminen kuuluu vuoden 2020 suunnitelmiin.

– Rakastan kisatilannetta. Silloin päässä syttyy joku lamppu, joka ei normaalisti pala, silloin annan vaan mennä, Lotta toteaa.

Tämä sopii hyvin myös Lotan tanssiopettajalle Mikko Ahdille. Mikko on menestynyt tanssiammattilainen ja koreografi, joka on nähty tänä vuonna niin UIT:n lavalla kuin Kaunis Veera -musikaalin koreografina.

Aki Linnanahde & Saana Akiola

Radio- ja televisiojuontaja Aki Linnanahde lähtee Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan niin sanotusti tyhjältä pöydältä, valmistautuneena kaikkeen. Akin tanssitausta onkin pyöreä nolla.

– Positiivista tässä on se, etten ainakaan ole oppinut mitään vääriä liikeratoja, joista pitäisi opetella pois, Aki iloitsee.

Akin tanssiopettajana toimii Saana Akiola, jonka vuosi on täyttynyt niin tanssivalmennuksesta kuin -keikoistakin. Oppilaansa vahvuuksina hän pitää juuri intoa oppimiseen sekä iloista luonnetta. Tavoitteekseen Saana aikoo ottaa Akin kilpailuhenkisyyden herättämisen. Ainakin Aki on valmis haastamaan itsensä – täysin palkein.

Edis Tatli & Katri Mäkinen

Hallitseva nyrkkeilyn kevyen sarjan EM-mestariEdis Tatli, 31, on valmis tekemään täystyrmäyksen tällä kertaa Tanssii Tähtien Kanssa -parketilla. Miehen mielestä ohjelma onkin täydellinen, sillä siinä yhdistyvät kova harjoittelu, isot haasteet ja Suomen paras tv-show – pitkälti samat elementit kuin nyrkkeilykehässä.

– Mä tulen sinne voittamaan. Olen täydellisyyden tavoittelija. Ei ole sellaista mahdollisuutta, että jäisin vain miettimään, miksi homma ei kulje, vaan vaikeudet voitetaan, Edis toteaa.

Ediksen tanssiopettaja toimii Katri Mäkinen, jonka ura niin tanssijana, opettajana kuin koreografina on pitänyt naisen kiireisenä. Viimeisimpiin uravalloituksiin kuuluu rooli viime kesänä UIT:n Tuhansien ämpärien maa -revyssä, jossa Katri pääsi kokeilemaan tanssin ohessa myös näyttelemistä ja laulamista. Uutta TTK-kautta Ediksen kanssa Katri odottaa innolla.

Aino-Kaisa Saarinen & Jurijs Trosenko

Aino-Kaisa Saarinen, 39, on yksi Suomen menestyneimmistä maastohiihtäjistä. Tanssipestin myötä moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti pääsee testaamaan aivan uutta lajia.

– Paitsi 12-vuotiaaksi olen kyllä tanhunnut. Ja tykkään tanssia häissä! Aino-Kaisa ilmoittaa.

Liikekielen oppimista Aino-Kaisa odottaa jännityksellä. Hiihdossa liike on ronskia, eikä sillä miten mikäkin sormi tai varpaanpää on ojennettu ole väliä.

Aino-Kaisan tanssiopettajana toimii TTK-parketille palaava Jurijs Trosenko, jonka määrätietoinen valmennustyyli on muodostunut jo tavaramerkiksi. Viimeisimpiin projekteihin kuuluvat Double sekä Tango -tanssiteokset, joissa Jurijs on ollut mukana tanssijana.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla ja Katsomossa sunnuntaisin 16.9. klo 19.30 alkaen.
Tuija Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla ja Katsomossa lauantaisin 22.9. klo 21.30 alkaen.
Molemmat ohjelmat katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja