Pekka Pouta & Jutta Helenius

 

Maikkarin rakastettu meteorologi Pekka Pouta, 50, nähdään tänä syksynä säästudion lisäksi myös tanssistudiolla. Pekka on saanut jo hieman sisäpiiritietoa tulevasta kollegaltaan, uutisankkuri Kirsi Alm-Siiralta, joka tuli toiseksi kisassa.

– Kirsi sanoi, että pidä huolta parisuhteestasi. Kotona sua ei tuu kovin paljon näkymään, Pekka nauraa.

Neuvo voi olla tarpeen, sillä Pekka iskee tanssikengät jalkaansa tosissaan. Meteorologiominaisuuksiensa lisäksi hersyvänä hevimiehenä ja musadiggarina tunnettu mies on valmistautunut kovaan työmäärään, eikä kestävyyskuntokaan ole aivan huonoimmasta päästä.

– Vartalonhallinta on sitten ihan toinen juttu. En ole koskaan tehnyt mitään siihen liittyvää. Paitsi kerran taisin joogata. Ja olen kokeillut pilatesta! Pekka nauraa.

Vaikka Pekka ilmaantuu lähes päivittäin kertomaan suomalaisille säästä, harva lopulta tietää, millainen mies oikeasti on. Uusia puolia hänestä tullaan siis varmasti näkemään.

– Itse sanoisin, että olen hiukka verkkaisen hidas ja aika punk-henkinen. Vaihtelunhaluinen, Pekka tuumii.

Pekan tanssiopettajalla Jutta Heleniuksella on riittänyt kiirettä opetus- ja koreografitöiden välillä puikkelehtiessaan. Viime kesänä hänet nähtiin myös miehensä Samin kanssa Kaunis Veera -musikaalissa. Tanssiopettaja on hurmaantunut oppilaastaan.

– Pekka on hillitön! Siis aivan mahtava tapaus, jonka huumori kukkii. Ihan huimaa, että saan opettaa juuri häntä, Jutta iloitsee.

Pekan vaihtelunhalu tulee ilmi myös tavoitteessa: mennä mahdollisimman pitkälle ja muuttua mahdollisimman paljon.

 – Oppiminen on muuttumista. Laaja oppiminen on siis käytännössä sitä, että ihminen muuttuu jollain tavalla, Pekka ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat