Hannes Suominen & Kia Lehmuskoski

 

Näyttelijä Hannes Suominen, 36, on tuttu lukuisista televisio-, elokuva- ja teatterirooleistaan, mutta miljoonayleisön sydämiin Hannes marssi viimeistään Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman Vanhalana.

Hyppy tuntemattomaan on luvassa jälleen – tanssin maailma on Hannekselle käytännössä täysin uusi. Vaikka Hannes on kokenut esiintyjä, hän paljastaa olevansa melko ujo. Mies toteaakin joskus jopa pohtineensa, miten on ikinä päätynyt näyttelijäksi. Omana itsenään oleminen kameran edessä onkin Hannekselle täysin uutta, mutta roolissa hän voi tehdä lavalla ja kameran edessä mitä vaan. Tuttujen kanssa Hannes kuitenkin rentoutuu.

– Luonteeltani olen tosi nauravainen, tykkään ihmisistä, Hannes toteaa.

Samaa mieltä on myös Hanneksen tanssiopettaja, TTK:hon paluun tekevä Kia Lehmuskoski. Kian ammattilaisarjessa on piisannut viime aikoina kiirettä niin opettamisen, valmentamisen kuin Rakkaudella merkitty -musikaalissa tanssijana toimimisen myötä. TTK saa kuitenkin syttymään aina – kuten myös uusi tanssioppilas.

– Hannes on hymyileväinen ja lämminhenkinen. Hänellä on kova halu oppia, ja minulla on tunne, että meistä tulee todella vahva pari yhdessä, Kia hehkuttaa.

Hannes taas on vaikuttunut opettajansa tavasta ajatella opeteltavia tansseja. Niin Hannes kuin Kia korostavat tunnetta ja tarinaa. Tanssien opetteluun Hannes aikookin suhtautua kuin rooleihin. Kun työn alla olevaan tanssiin löytyy motivaatio ja tarina, helpottuu myös sen opettelu.

Hannekselle tärkeintä kisassa on tuoda iloa ihmisille.

– Esiintyvien taiteilijoiden työ on ihmisten viihdyttäminen. Kun onnistuu liikuttamaan ja viihdyttämään edes yhtä ihmistä, se on kauhean kivaa, Hannes miettii.

Lue myös:

    Uusimmat