Aki Linnanahde & Saana Akiola

 

Radio- ja televisiojuontaja Aki Linnanahde lähtee Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan niin sanotusti tyhjältä pöydältä, valmistautuneena kaikkeen. Akin tanssitausta onkin pyöreä nolla.

– Positiivista tässä on se, etten ainakaan ole oppinut mitään vääriä liikeratoja, joista pitäisi opetella pois, Aki iloitsee.

Aki löytää asiasta myös muita hyviä puolia. Kun aiempi urheilutausta liittyy lähinnä joukkuelajeihin ja kokemusta tanssista ei yksinkertaisesti ole, voi oppimiseen suhtautua nöyrästi ja itseään kannustaen. Myös heittäytyminen on helpompaa, kun taakkana ei ole turhia luuloja itsestään

– Minua ei pelota, että minulle nauretaan. Niillä korteilla on pelattava, mikä on jaettu, eikä tällä kertaa ole suorilta täyskäsi kädessä, Aki toteaa.

Voittoon tai vähintään hyvään tulokseen ei kuitenkaan aina tarvita täyskättä. Akin tavoite onkin edetä ”peli kerrallaan”. Motivaatio oppimiseen on kova ja tavoitteena tehdä hyviä tanssiesityksiä.

Samoilla linjoilla on myös Akin tanssiopettajana toimiva Saana Akiola, jonka vuosi on täyttynyt niin tanssivalmennuksesta kuin -keikoistakin. Oppilaansa vahvuuksina hän pitää juuri intoa oppimiseen sekä iloista luonnetta. Tavoitteekseen Saana aikoo ottaa Akin kilpailuhenkisyyden herättämisen.

– Olisi mahtavaa päästä pitkälle ja saada tanssia mahdollisimman monta tanssia. Olisi hienoa myös nähdä, että Aki oppisi löytämään itsestään uusia puolia tälläkin saralla, Saana suunnittelee.

Ainakin Aki on valmis haastamaan itsensä – täysin palkein.

– Joka kerran, kun saan jatkaa vielä viikon eteenpäin, olen voittanut itseni! Aki ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat