Tässä ovat perussuomalaiset ministerit

Perussuomalaiset ovat valinneet omat ministerinsä: kolme miestä ja yhden naisen.

Perussuomalaisten puheenjohtajasta Timo Soinista tulee ulko- ja eurooppaministeri, Jussi Niinistöstä puolustusministeri, Hanna Mäntylästä sosiaali- ja terveysministeri ja Jari Lindströmistä työ- ja oikeusministeri.

Filosofian tohtori Jussi Niinistö on 44-vuotias kansanedustaja Nurmijärveltä. Niinistö on työskennellyt tutkimusavustajana ja historiantutkijana eri projekteissa, Suomalaisuuden Liiton toiminnanjohtajana ja Vapaussodan Invalidien Muistosäätiön perinnetyön sihteerinä. Vuodesta 2004 Niinistö on työskennellyt Maanpuolustuskorkeakoulun Suomen sotahistorian ja Helsingin yliopiston Suomen historian dosenttina.

Vuodesta 2011 Niinistö on toiminut kansanedustajana ja eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on kuvannut Peruspomo-kirjassaan Niinistöä seuraavasti:

-Totinen protestantti, luotettava, säntillinen ja hyvä mies. Paras mieheni eduskunnassa. 

Perushoitaja ja sosiaalityön opiskelija Hanna Mäntylä, 41, on toisen kauden kansanedustaja Lapista. Hän on myös puolueen toinen varapuheenjohtaja.

Hän on työskennellyt työuransa aikana vanhusten kotipalvelussa, perushoitajana, yrittäjänä, takkamyyjänä, työvoimaneuvojana, kouluohjaajana, lastensuojelun sosiaalityössä sekä erityisnuorisotyöntekijänä etsivässä nuorisotyössä.

Mäntylä on myös ollut Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana toiminut Jari Lindström, 49, on toisen kauden kansanedustaja Kuusankoskelta. Hän kouluttautui juuri ennen edellisiä eduskuntavaaleja kemian laborantiksi, mutta takana on pitkä ura perusduunarina mm. Voikkaan tehtaalta.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa Lindström sai lähes 10 000 ääntä. Eduskunnassa Lindström on ollut muun muassa perustuslakivaliokunnan jäsen.  

Hän on naimisissa ja yhden lapsen isä, joka harrastaa voimanostoa, kirjoittelemista ja lukemista.
Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.