Tässä ovat markettien houkuttelevimmat piilorasvapommit – sorrutko?

Saat pidettyä vyötärösi kapeana ja kukkarosi pulleana, kun jätät nämä rasvaiset ja kalliit päivittäistavarakauppojen houkutukset suosiolla ostamatta.

Etenkin suurissa automarketeissa on mittava valikoima mitä erikoisempia herkkuja ja houkutuksia, jotka sisältävät valtavat määrät rasvaa. Alla olevat tuotteet ovat useimmiten myös melko hintavia, joten itse tekemällä säästät pitkän pennin.

Palvelutiski

Markettien valmisruokatiskeillä olevat lämpimät ruoat, salaatit ja muut tarjottavat voidaan luokitella ravintolaruoaksi – ainakin kalorimääriensä perusteella. Jopa kevyet vaihtoehdot saattavat sisältää paljon rasvaa, kastiketta, öljyä tai suolaa, ja pienikin pakkaus sisältää useimmiten enemmän kuin yhden annoskoon verran ruokaa. Jätä siis kalliit valmisruoat tiskiin, tai pyydä myyjää antamaan sinulle mahdollisimman pieni annos. Voit toki myös tiedustella henkilökunnalta tarjolla olevan ruoan sisältämiä kalorimääriä.

Erikoistuotteet

Jos haluat syödä vähemmän kaloreita, sinun ei kannata välttämättä ostaa luomutuotteita. Cornell Food and Brand Lab teki tutkimuksen, jonka mukaan luomu- tai muun samankaltaisen merkinnän sisältävissä tuotteissa oli keskimäärin 40 kaloria enemmän kuin "tavallisissa" vastaavissa tuotteissa. Erikoismerkinnät eivät siis takaa ainakaan tuotteen terveellisyyttä.

Juustotiski

Erikoisjuustoilla on useimmiten houkutteleva ja erikoinen nimi, mutta ravitsemustietoja kalliissa juustopaloissa sen sijaan ei ole. Totuus kuitenkin on, että lähes kaikki juustot sisältävät hurjat määrät kaloreita ja rasvaa. Juustolautasta kootessasi yritä pitää annoskoot pieninä, ja muutama nopan kokoinen juustopala riittää.

Valmiiksi maustettu tai marinoitu liha

Lihaosastolle kävellessäsi voit nähdä tiskissä valikoiman ennalta maustettuja, marinoituja tai leivitettyjä lihavaihtoehtoja. Valmismarinadit säästävät toki aikaa, mutta terveellisimmästä päästä ne eivät missään nimessä ole. Voit kysyä henkilökunnalta, mitä aineksia marinadissa on, ja valmistaa kevyemmän ja vähäsuolaisemman version itse.

(MTV3)

Lähde: Shape

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja