Tässä ovat joululiikenteen tukalimmat solmukohdat

Joulun meno- ja paluuliikenne ruuhkauttaa aina tiet, mutta milloin ja missä päin tänä vuonna on odotettavissa tukalimmat paikat?

Joulun menoliikenne käynnistynee jo perjantaina 18.12 jakautuen useammalle päivälle, mutta vilkkain päivä menoliikenteen osalta on kuitenkin aatonaatto 23.12., uskoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Paluuliikenne käynnistyy Tapaninpäivänä 26.12., mutta jakautuu perinteisesti useammalle päivälle aina uuteen vuoteen tai jopa loppiaiseen saakka.

Ruuhkapaikat                          

Vilkkainta liikenne tulee olemaan pääkaupungin ulosmenoteillä, erityisesti valtateillä 3 ja 4. Myös valtatielle 5 riittää menijöitä.

– Pääkaupunkiseudulta kaikkein vilkkaimpaan aikaan lähdettäessä saattavat ensimmäiset ruuhkapaikat olla jo kehäteiden liittymissä, Pohjonen huomauttaa.

Paikallisia ruuhkia on odotettavissa myös Tampereen ohitustielle ja Vaajakosken liikenneympyröihin. Samoin joulun asiointiliikenne saattaa aiheuttaa paikallisia ruuhkia isoimmissa taajamissa ja ostoskeskusten lähettyvillä kautta maan. 

Vaihtelevat säät ja kelit sekä pimeys sekä suuret liikennemäärät hidastavat matkantekoa ja lisäävät onnettomuusriskiä.

#kumpiratissa: Mitä teet, jos auto jättää tielle? 0:59

Lue myös:

    Uusimmat