Mainos

Tässä on totuus Yölinnun hajoamiskohusta

Suomen suosituimpiin keikkabändeihin jo kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Yölintu on kokenut, taas kerran, miehistön muutoksia.

Musiikkipiirit kohahtivat joulun jälkeen, kun basisti Kari Heiskari, rumpali Mika Lilja ja kitaristi Matti Fredriksson ilmoittivat lähtevänsä Yölinnusta. Eroamisen ympärille yritettiin rakentaa suurta draamaa, mutta kyseessä ei ollut kuitenkaan pahassa hengessä tehty eroamispäätös.

Yölinnun promoottori Timo Niemi kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille eroamiskohun taustat.

– Ei tässä sen suurempaa draamaa ole, ei mitään ovet paukkuen -lähtemisiä. Yhtyeeseen jäävät Matti ja Simo Silmu ja bändistä lähteneet eivät ole riidoissa. Kyseessä oli vain aivan normaali työelämän tilanne, jossa osapuolet eivät päässeet sopuun työsopimuksen sisällöstä. Sopimuksia alettiin rustaamaan jo syksyllä, mutta neuvottelut eivät tuoneet osapuolia tyydyttävää lopputulosta. Lopullinen päätös tehtiin ennen joulua, että Heiskari, Lilja ja Fredriksson lähtevät bändistä, Niemi paljastaa.

Kesällä uutisoitiin laajalti solisti Simo Silmun alkoholinkäytöstä. Promoottorin mukaan alkoholinkäytöllä ei ollut mitään tekemistä teiden eroamisen kanssa.

– Syksyn keikat menivät erittäin hyvin. Yleisöltä tuli palautetta, että yhtye on paremmassa iskussa kuin vuosiin. Bändi oli aivan upeassa iskussa. Nämä vanhat asiat eivät vaikuttaneet tähän eroamiseen mitenkään, Niemi muistuttaa.

Niemi muistuttaa, että bändissä on ollut miehistönvaihdoksia jo aiemminkin. Alkuperäisessä, vuonna 1992 perustetusta bändistä ei ole jäljellä enää kuin Silmun veljekset.

– Matti Fredriksson tuli bändiin vasta keväällä ja Mika Lilja pari vuotta sitten. Bändissä alusta lähtien ollut Markus Kuusijoensuu lähti bändistä aiemmin tänä vuonna perhesyiden takia. Ei tässä ole mitään sen kummempaa. Eihän missään muussakaan pitkän linjan Suomi-bändissä ole mukana enää kuin yksi alkuperäisjäsen; Yö-yhtyeessä Olli Lindholm, Mambassa Tero Vaara ja Popedassa Pate Mustajärvi, Niemi muistuttaa.

Yölintu ei aiokaan lopettaa lentoaan, vaan jatkaa 20-vuotisjuhlavuotenaan uudella kokoonpanolla. Yhtye julkaisee myös uuden levyn vuonna 2012.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja