Yölintu-yhtyeen Simo Silmu kertoo hänen tiedoillaan tehdystä huijauksesta – muusikko varoittaa: "Kannattaa olla varuillaan"

Simo Silmu kertoo Yölintu-yhtyeen Facebook-tilillä, että hänen tietojaan on poliisin mukaan käytetty väärin.

Yölintu-yhtyeen Facebook-tilillä julkaistiin torstaina 10. elokuuta tiedote, jossa yhtyeen nokkamies Simo Silmu varoittaa somekansaa hänen tiedoillaan tehdystä huijauksesta.

– Sain poliisilta puhelun, jossa kävi ilmi, että tietojani on käytetty väärin ja huijattu huomattava summa rahaa vedoten mm. alkaneeseen jonkinasteiseen suhteeseen, Silmu kirjoittaa Facebookiin jakamassaan tiedotteessa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Postauksen mukaan poliisi tutkii asiaa. Hän kertoo tapauksen alkaneen Facebookista.

– Kyseinen "Simo Silmu" ei todennäköisesti osaa soittaa haitaria tai mitään muutakaan. Joten yhteenvetona kaikille: Jos pyydän jotakuta täällä kaverikseni, seurustelusuhteeseen ja kaupanpäälle ruinaan vielä rahaa, niin kannattaa olla varuillaan. Ei kuulu tapoihini. Rahaa on sopivasti elämiseen, ja yksi parisuhde kerrallaan on terveellinen vaihtoehto, Silmu päättää tiedotteen.

Erilaiset netin kautta uhreja etsivät digihuijarit ovat harmillisen yleisiä. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Mikko Kiiski kertoi maaliskuussa Huomenta Suomessa, että tyypillisiä huijauksia ovat rakkaus- ja sijoitushuijaukset, jotka alkavat usein yhteydenotolla.

Kiiskin mukaan rakkaushuijauksissa keskustelu ja tutustuminen voi olla alussa hyvinkin kärsivällistä.

– Taustamotiivit näyttäytyvät aika nopeasti. Se, että halutaan jotain, ja yleensä se on rahaa tai jotain muuta taloudellista etua. Se voi alkaa hyvin pienistä asioista ja pienistä pyynnöistä, mutta sitten jossain kohdin pyynnöt kasvavat ja kehittyvät, Kiiski kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat