Tässä on maailman helpoin tapa parantaa muistia!

Tästä lähtien voit perustella nukkumista tai päivätorkkujen ottoa tällä nerokkaalla syyllä: saatat oppia kaikista parhaiten nukkuessasi.

Michigan State Universityn tutkijat pyysivät tutkimukseen osallistuneita henkilöitä painamaan mieleensä 40 sanaparia. Tämän jälkeen koehenkilöt jaettiin kahteen eri ryhmään, joista toiselle opetettiin sanaparit aamulla ja testattiin ne illalla. Toinen ryhmä taas opetteli sanat illalla ja ne testattiin heiltä aamulla.

Itse testissä koehenkilöille lueteltiin sanaparien ensimmäiset osat ja katsottiin, muistavatko he toiset osat. Testin tulos oli yksiselitteinen: ne henkilöt, jotka opettelivat sanapareja illalla, muistivat ne huomattavasti paremmin kuin aamulla treenanneet.

Tieto prosessoidaan parhaiten unen aikana

Tutkijat huomasivat, että paremman työmuistin omaavat henkilöt – eli he, jotka pärjäsivät testeissä paremmin – hyötyivät enemmän yön yli nukkumisesta ennen testiä. Työmuisti liittyy sekä lyhyen että pitkän aikavälin muistamiseen, joten "offline-tilassa" tiedon käsittelystä on hyötyä molemmissa tapauksissa.

Vaikka unen ja muistin yhteydestä ei olekaan tehty riittävästi tutkimuksia, yksi asia on varma: unen saannista ei ole ikinä mitään haittaa! Ne henkilöt, jotka elävät jatkuvassa univajeessa saattavat muistaa asioita huonommin, sillä he eivät ehdi prosessoida niitä riittävästi unen aikana.

(MTV3)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja