Mainos

Tässä on ensimmäinen Suomessa selviytynyt jääkarhunpentu

Ranuan eläinpuistossa syntynyt, nyt runsaan kolmen kuukauden ikäinen jääkarhun pentu on näyttäytynyt tänään ensimmäistä kertaa yleisölle.

Kysymyksessä oli historiallinen hetki, koska pentu on ensimmäinen Suomessa syntynyt ja eloon jäänyt jääkarhunpoikanen. Se syntyi yhdessä toisen pennun kanssa 18. päivä marraskuuta, mutta toinen poikasista kuoli jo puolen vuorokauden ikäisenä.

Selvinnyt pentu oli tarkoitus päästää ulkoilmaan vasta maaliskuun puolella, mutta koska emo on viime päivinä kopistellut pesässään siihen malliin, että ulos pitäisi päästä, päätettiin jääkarhut laskea ulos jo nyt. Emoa ei haluttu hermostuttaa, joten eläinlääkärin tarkastus tehdään vasta ensimmäisten ulkoilujen jälkeen.

Pennun saanut Venus-karhu tuli Ranualle Rostockin eläintarhasta viisi vuotta sitten yhdessä kaksossisarensa Valeskan kanssa. Venus sai pentuja myös kahtena edellisenä talvena, mutta kaikki kolme pentua ovat kuolleet pian synnytyksen jälkeen.

Yleisin pentujen kuolinsyy on emon häiriintyminen ulkoisista syistä. Häiriintymisen myötä se voi hylätä tai jopa tappaa pentunsa.

Jääkarhunpennusta odotetaan suurta vetonaulaa Ranua eläinpuistolle. Jo ennen ensimmäistä esiintymistään ulkoilmassa se on herättänyt paljon huomiota maailmallakin.

Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu otti ensi kosketuksen lumeen torstaina 23. helmikuuta 2012, kun se pääsi ulos pesäluolastaan. Jääkarhupoika viihtyi ulkosalla muutamia minuutteja. Sen jälkeen se kömpi takaisin luolaansa nukkumaan uudesta kokemuksesta voipuneena äitinsä Venuksen kanssa. Kuvattu pesäkameran monitorista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.