Tässä on eniten tienaava naisurheilija koskaan – 22-vuotias supertähti nousi kaikkien aikojen ykköseksi

6:04
Katso videolta kohokohdat Naomi Osakan uran toisesta grand slam -mestaruudesta.

Tenniksen japanilainen supertähti Naomi Osaka, 22, on talouslehti Forbesin mukaan maailman eniten tienaava naisurheilija. Hänen vuosiansionsa nousivat suuremmiksi kuin kellään naisurheilijalla koskaan.

Osaka kuittasi viimeksi kuluneen vuoden aikana 34,3 miljoonaa euroa. Osaka peittosi myös aiemmin naisten kärkipaikkaa pitäneen yhdysvaltalaiskollegansa Serena Williamsin, jonka vuositienestit olivat nyt reilut 33 miljoonaa euroa.

Williams ehti olla Forbesin listalla naisten ykkössijalla neljä vuotta peräjälkeen. Sitä ennen viisi vuotta putkeen ykköspaikkaa piti Venäjän tennistähti Maria Sharapova.

Sharapova oli tätä ennen kaikkien aikojen ykkönen naisurheilijoiden yhden vuoden tuloissa. Hänen ansionsa vuonna 2015 olivat 27,2 miljoonaa euroa.

Laajaa yleisöä puhutteleva tausta

USC Marshall School of Businessin urheiluliiketoiminnan professori David Carter uskoo Osakan rahallisen menestyksen kumpuavan hänen taustastaan. Osaka syntyi Japanissa, mutta muutti Yhdysvaltoihin kolmevuotiaana ja on asunut suurimman osan elämästään siellä.

Osakalla oli aiemmin myös Yhdysvaltain kansalaisuus, kunnes hän joutui luopumaan siitä ennen 22. syntympäiväänsä säilyttääkseen Japanin kansalaisuuden maan lain mukaan.

– Hän on sekä nuorekas että monikulttuurinen – kaksi ominaisuutta, jotka auttavat häntä saamaan kannatusta nuoressa, globaalissa yleisössä. Tuloksena on globaali urheilumarkkinoiden ikoni, Carter analysoi Forbesille.

Myös tulevat, ensi vuoteen siirtyneet Tokion olympialaiset ovat arvioidusti lisänneet Osakan kaupallista vetovoimaa.

Kaksinkertainen grand slam -voittaja Osaka on tällä hetkellä naisten kaksinpelin maailmanlistalla kymmenentenä. Hän oli viime vuonna ensimmäistä kertaa maailmanlistan ykkösenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja