Tasoita maksaläiskät kauniilla pohjameikillä

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten peitetään maksaläiskät ja, millä tekniikalla kannattaa tehdä ylärajaukset.

Kiinnostaako sinua tietää, miten kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Meikkipohja maksaläiskille

Miten saan maksaläiskät luonnollisesti piiloon? Onko se edes mahdollista?

Asiantuntija vastaa:

Maksaläiskien peittäminen luonnollisesti on haastavaa. Omasta mielestäni lopputulos meikissä on kauniimpi, kun pigmenttimuutosten päälle levitetään meikkivoide tai peitevoide, kuten muuallekin kasvoille, eikä lähdetä peittämään niitä erikseen liian paksusti. Voimakas ja peittävä meikki tuovat ne vaan enemmän esille ja tekevät ihosta tunkkaisen näköisen. Testaa Nivean Extreme Resist 24h -meikkivoidetta. Se peittää hyvin ja on pitkäkestoinen. Saat sillä loihdittua kauniin pohjameikin ja se tasoittaa maksaläiskätkin ja muut ihon epätasaisuudet luonnollisesti.

Couperosan peittoa

Hei! Mikä olisi hyvä ja peittävä meikkivoide, kun poskissa ja leuassa on couperosa? Iho on sekaiho, alkaa helposti kiiltää, toisaalta ihohuokoset näkyvät myös helposti. Hinnalla ei väliä, kun vaan peittää ja ehkä kiinteyttääkin. Kiitos.

Asiantuntija vastaa:

Nivean Ideal Finish -meikkivoide on peittävä ja pitkäkestoinen meikki. Se tasoittaa erinomaisesti couperosan ja ihon muut pikku virheet. Tuote pitää ihon mattapintaisena pitkään, koska se on koostumukseltaan öljytön.

Ylärajauksen opettelua

Mikä olisi paras tekniikka tehdä silmiin ylärajaukset? Tuntuu, etten ikinä saa suoraa rajausta ihan ripsen tyveen.

Asiantuntija vastaa:

Kokeile tehdä rajaus niin, että kynä on kädessäsi lappeellaan. Lähde piirtämään rajausta pienillä edestakaisilla viivoilla ikään kuin tekisit luomelle pientä katkoviivaa. Yhdistä sitten lopuksi viivat joko uudestaan kynällä tai luomivärillä sivellintä apuna käyttäen. Paina kynällä ripset pois tieltä niin, että saat kajalkynän aivan ripsen tyveen asti. Näin luomen ja ripsien väliin ei jää rakoa ja rajaus on intensiivisempi ja siistimpikin. Muista että harjoitus tekee mestarin! Tsemppiä treenailuun!

Lyhyiden kynsien lakka

Minkä värinen kynsilakka sopisi lyhyisiin töpökynsiin? En haluaisi korostaa kynsieni lyhyttä.

Asiantuntija vastaa:

Kynsien maalaaminen on niin makuasia, että siihen on vaikeaa antaa mitään tiettyä ohjetta tai neuvoa.

Lyhyet kynnet näyttävät mielestäni hyville, kun ne on lakattu mattapintaisella tummalla kynsilakalla tai aivan maidonvaalealla ja luonnollisella sävyllä. Omasta mielestäni mattalakka toimii lyhyisiin kynsiin kauniimmin kuin helmiäispintainen, mutta sekin on aivan makuasia.

Hehkua kasvoille

Mihin kohtaan kasvoja kannattaa laittaa aurinkopuuteria?

Asiantuntija vastaa:

Voit käyttää aurinkopuuteria koko kasvoille antamaan iholle sävyä ja päivetystä. Tai voit varjostaa sillä kasvojasi käyttämällä sitä poskiluun alapuolelle ja kasvojen reunoille; otsaan ja hiusrajaan sekä leuan alle. Aurinkopuuteri sopii myös poskipunan paikalle ohimolta alaspäin kohti nenää antamaan hehkua kasvoille. Hanki iso puuterisivellin ja Stay Real Terra Powder -aurinkopuuteri. Sen vaalea sävy on erinomainen suomalaiselle hipiälle.

Päivämeikistä iltameikkiin

Miten saisin päivämeikin muutettua mahdollisimman kätevästi iltameikiksi?

Asiantuntija vastaa:

Tummenna päivämeikki iltaan näin:

Vahvista ylärajausta Eye Line & Design -kynällä aivan ripsen tyveen ja pehmennä jälki kynän toisessa päässä olevalla kumimaisella sivellinosalla. Käytä samaa kynää ja tee rajaus silmän sisäpuolelle. Sisärajaus tekee katseesta intensiivisen ja toimii iltavalaistuksessa loistavasti. Tällä pikaisella kajalkynällä tummentamisella silmämeikistä tulee hetkessä smoky eyes -tyylinen ja muodikas.

Lisää poskipunaa poskipäille tyttömäisesti. Valitse sävyksi raikas vivahde, esimerkiksi Stay Real Blush by Chantal Thomass -kokoelman väri 05 Secret Rose. Punaa huulet asuusi sopivalla huulipunalla tai kiillolla.Valmis!

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja