Taru sormusten herrasta -tähti päätyi Hollywoodista yllättäen suomalais-norjalaiseen elokuvaan – poikkeuksellinen roolihahmo herätti mielenkiinnon

Taru sormusten herrasta -tähti päätyi Hollywoodista yllättäen suomalais-norjalaiseen elokuvaan 7:20
Taru sormusten herrasta -tähti päätyi Hollywoodista yllättäen suomalais-norjalaiseen elokuvaan.

There's Something in the Barn -elokuvassa näyttelevä Kiran Shah on tehnyt uraa maailmalla nimekkäissä Hollywood-elokuvissa.

Brittinäyttelijä Kiran Shahin nimi ei välttämättä ole monille tuttu, mutta hänen ansioluettelonsa on laaja ja vaikuttava. Shah on nimittäin tuttu kasvo muun muassa elokuvasaagoista Taru sormusten herrasta, Hobitti sekä Tähtien sota.

Nyt Shah tähdittää myös suomalais-norjalaista There's Something in the Barn -joulukomediakauhuelokuvaa, joka saa Suomen ensi-iltansa 1. joulukuuta. Shah tekee elokuvassa roolin ailahtelevaisena latotonttuna, joka pistää Norjasta yllättäen idyllisen tilan perineen amerikkalaisperheen elämän uusiksi. 

Näyttelijä kertoi MTV Uutisille marraskuussa nauttineensa "Alkuperäisen tontun" hahmon esittämisestä. 

– En halunnut tehdä hänestä eläimellistä. Halusin pitää hänet tavallaan inhimillisenä. Sen kanssa oli hauskaa leikitellä. 

Ennakkoasetelma elokuvan juonelle oli erikoinen. Shahille selvisi ensimmäisen keskustelun aikana norjalaisohjaaja Magnus Martensin kanssa, ettei hänen hahmollaan tulisi olemaan elokuvassa lainkaan vuorosanoja. Se oli kuitenkin Shahille mielenkiintoinen haaste. 

– Keksin silloin, että alan tekemään tällaisia erilaisia ääniä eri tunteiden osoittamisen tueksi. Lähdimme liikkeelle siitä. Ja kun näin elokuvan huomasin, että oho: siinähän olikin pikkuisen dialogia! Enkä minä tiennyt sitä. Oli siis selkeästi hyvä tehdä niin. 

67-vuotias Shah on todellinen Hollywood-konkari: yksi hänen suurimmista rooleistaan oli 2000-luvun alussa Taru sormusten herrasta -trigoliassa, jossa hän toimi pääosa Frodon, eli näyttelijä Elijah Woodin "body doublena". Hobitit ovat tunnetusti pienikokoisia henkilöitä, joten 126 senttimetrinen Shah nähtiin useissa kohtauksissa Woodin tilalla muiden elokuvien näyttelijöiden rinnalla. 

Shah myöntää, että Taru sormusten herrasta on yksi hänen omista suosikeistaan, mikäli uran kohokohtia on mainittava. Myös Tähtien sota pääsee listalle. 

Katso yllä olevalta videolta Kiran Shahin haastattelu, jossa näyttelijä kertoo mistä haki inspiraation väkivaltaisen latotontun esittämiseen ja mitä mieltä hän itse on joulukomediakauhusta. 

Lue myös:

    Uusimmat