Mainos

Tarkista tulisijasi kunto ennen talven tuloa

Lämmityskausi on alkamaisillaan. Sitä ennen on hyvä tarkastaa savuhormien ja tulisijojen kunto, muistuttaa Finanssialan Keskusliiton vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen.

Hoitamaton ja tarkastamaton tulisija voi aiheuttaa rajun tulipalon. Viranomaisten tietojen mukaan tällaisia paloja on viime vuosina syttynyt merkittävän paljon.

Yleisimmin tulipalot johtuvat hormin huonosta kunnosta. Hormi voi myös sijaita liian lähellä seinäeristeitä. Kevythormin ja tulisijan asennuksessa tulee aina noudattaa valmistajan esittämiä suojaetäisyyksiä syttyviin rakenteisiin.

Liian nopea tai raju lämmittäminen voi vaurioittaa tulisijaa, hormia tai niiden välistä liitosta. Tällöin tuli pääsee leviämään savuhormien tai uunin halkeamista.

Älä unohda nuohousta

Seppo Pekurisen mukaan on tärkeää muistaa, että kevytsavuhormit on suunniteltu käyttöiältään selvästi lyhytikäisemmiksi kuin itse rakennus.

– Ei riitä, että yksittäiset osat ovat turvasertifioituja, vaan on tärkeää tarkistaa, että lämmitysjärjestelmä toimii kokonaisuutena turvallisesti. Tarvittaessa voi kääntyä esimerkiksi nuohoojan puoleen, Pekurinen sanoo.

Omakotitalon tulisijat ja hormit tulee nuohota vuoden välein. Nuohooja havaitsee mahdolliset halkeamat hormissa ja piipussa.

MTV3/Tuuli Lindgren

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.