Mainos

Tarja Halonen korosti yhteisvastuun ja tasa-arvon tärkeyttä

Presidentti Tarja Halonen korosti Pentinkulman kirjallisuuspäivillä pitämässään puheessa yhteisvastuuta ja tasa-arvoa nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa.

-Mielestäni on tärkeää, että luova työ asettaa ihmisen pohtimaan elämän perimmäisiä kysymyksiä. Väinö Linna pohtii ihmisen vapautta, vastuuta ja tasa-arvoa. Omassa työssäni olen tullut vakuuttuneeksi siitä, että eettisen vastuun korostaminen on tämän päivän kysymys, sanoi presidentti puheessaan.

Halosen mukaan taide on parhaimmillaan kuin kompassi vaihtelevassa maastossa. Hänen mielestään myös nykyaika tarvitsee Aleksis Kiven ja Väinö Linnan kaltaista näkijää ja tukijaa. Presidentti pohtikin, kuinka Väinö Linna olisi kuvannut nykyaikaa.

-Linnan sankareille on tässä yhteiskunnassa tilauksensa - niitä, joissa löytyy vastuullisuutta, yhteisöllisyyteen kasvaneita, itsenäisesti ajattelevia, selväjärkisiä toimijoita. Ja toisaalta voimme kuvitella, miten terävää kuvausta syntyisi joistakin aikuisuutensa hukanneista, vaihtuvien trendien ja nopealiikkeisen rahan jäljessä rientäjistä, jotka leijuvat vailla Linnan painottamaa moraalista ydintä, Halonen sanoi.

Pentinkulman päiviä vietetään huomiseen asti Väinö Linnan kotiseudulla Urjalassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.