"Tappavin kuukausi toisen maailmansodan jälkeen" – Belgian kuolleisuus harppasi huhtikuussa liki sota-ajan lukemiin

Koronakriisissä kärvistelevän Belgian kuolleisuus harppasi tuoreen tutkimuksen mukaan huhtikuussa lukemiin, joita ei ole koettu sitten toisen maailmansodan.

Belgiassa kuoli viime kuussa 14 790 ihmistä, kun normaalisti huhtikuussa kuolee alle 9 000 ihmistä. VUB-yliopiston tutkijoiden mukaan kuolleisuus oli erityisen suurta 1.–12. huhtikuuta. Pelkästään 10. huhtikuuta kuoli 639 ihmistä, mikä on yli kaksinkertainen määrä siihen verrattuna, mitä voisi odottaa.

– Huhtikuu 2020 oli tappavin kuukausi toisen maailmansodan jälkeen niin absoluuttisina numeroina kuin väkilukuun suhteutettuna, tutkimuksessa sanotaan.

Huhtikuussa kirjattiin 15,7 kuolemaa 1 000 asukasta kohti. Huhtikuussa 1941 vastaava luku oli 16,3.

Belgia on kärsinyt poikkeuksellisen paljon koronaviruspandemiasta. Väkilukuun suhteutettu covid-19:ään liittyvä kuolemantapausten määrä on maailman korkeimpia. Worldometer-sivuston mukaan niitä oli maanantaina kirjattu 781 miljoonaa asukasta kohti.

Belgia on toisaalta saanut Maailman terveysjärjestöltä WHO:lta kiitosta siitä, että se on pitänyt koronaluvuista tarkempaa kirjaa kuin jotkut naapurimaat.

Epidemia näyttää olevan Belgiassa hellittämään päin.

Lue myös:

    Uusimmat