Tapparalle yllätystappio, Olli Jokisen Jukureille huojentavat pisteet – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Michael Joly vapauttaa Eetu Liukkaan läpiajoon, kiekko takanurkkaan ja HPK:lle voitto 1:06

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli kuusi ottelua. Mikkelissä Olli Jokisen luotsaama Jukurit haki kauden avauspisteitään. Tampereella hallitseva mestari Tappara oli vaikeuksissa HPK:ta vastaan.

Viime kauden sensaatioseura Jukurit oli aloittanut kautensa kolmella suoralla tappiolla. Keskiviikon kotiottelussa se sai vastaansa Lukon.

Jukurit karkasi ratkaisevalle etumatkalle jo toisen erän alkuhetkillä, kun Juhamatti Aaltonen osui Patrik Puistolan loistavasta tarjoilusta.

Sebastian Repo naulasi kavennuksen Lukolle, mutta se ei vieraita auttanut.

Libor Zabransky heitti vielä loppuhetkillä kiekon tyhjiin. Jukureille täydet pisteet 3–1-voiton myötä.

SM-liigan hallitseva mestari Tappara koki toisen perättäisen tappionsa, kun se hävisi tällä kertaa HPK:lle. Tappara ehti jo nousta kahden maalin takaa rinnalle, mutta se ei riittänyt.

Ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun Michael Joly vapautti Eetu Liukkaan läpiajoon. Kiekko takanurkkaan ja HPK:lle 4–3-voitto.

Liukkaan ratkaisumaali näkyy videona jutun yläreunasta.

Vaasassa Sportin ja Kärppien ottelu myöhästyi kymmenellä minuutilla palohälytyksen takia. Kun joukkueet saatiin jäälle, yksi näytti tuloksellisesti suuntaa ja toinen tuli perässä.

Kärpät otti kauden kolmannesta ottelustaan kolmannen voiton, kun se kaatoi Sportin 4–1. Vieraiden tehomiehinä toimivat Julius Junttila (1+1) ja Teemu Turunen (0+2).