Tämä maali käynnisti Tapparan villit mestaruusjuhlat – hyökkääjätähti palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana

Marcus Davidsson iskee ratkaisumaalin jatkoerässä – Tapparan Suomen mestariksi! 0:57
Davidsson iskee ratkaisumaalin jatkoerässä – Tapparan Suomen mestariksi!

Tampereen Tappara juhlii Suomen mestaruutta kaudella 2022–2023. Tamperelaiset kaatoivat viidennessä finaaliottelussa Pelicansin maalein 5–4 Marcus Davidssonin jatkoaikamaalilla.

Maali syntyi ajassa 68.57. Syöttöpisteet osumaan merkittiin Casimir Jürgensille ja Niko Ojamäelle.

Mestaruus näytti jo ratkeavan avauserässä ratkaisevaa neljättä voittoa jahtaavalle Tapparalle. Tamperelaiset painelivat 7,5 minuutissa 3–0-johtoon. Maalinteossa onnistuivat Anton Levtchi, Kristian Tanus ja Jürgens.

Jürgensin 3–0-maalin jälkeen Pelicans vaihtoi maalivahtia. Mailansa koppikäytävällä hajottanut Patrik Bartosak vaihtui Jasper Patrikaiseen.

Pelicans ei luovuttanut.

Topias Vilen laukoi lahtelaisten avausosuman ylivoimalla reilun 12 minuutin pelin jälkeen.

Avauserässä nähtiin peräti viisi maalia. Sen viidennen laukoi ohi Christian Heljangon Pelicans-puolustaja Ben Blood, kun erää oli pelattu vajaat 15 minuuttia.

Toinen erä eteni maalittomana viimeiselle minuutille. Sitten iski Pelicans. Iikka Kangasniemi laukoi kiekon ohi Heljangon ja Pelicansin tasatilanteeseen 3–3.

Lahtelaisten uskomaton nousu huipentui kolmannen erän viidennellä minuutilla. Konsta Hirvonen ja Aatu Jämsen karkasivat kaksin hyökkäykseen yhtä Tappara-puoliustajaa vastaan. Hirvonen syötti ja Jämsen tälläsi Pelicansin johtoasemaan.

Tappara haki kolmannessa erässä tasoitusta hurjalla myllytyksellä, mutta jäähyt sotkivat takaa-ajoa. Pelicans kesti viimeiselle sekunnille saakka. Sitten kuvaan astui Veli-Matti Savinainen. Tehot 7+7 pudotuspeleissä tehnyt Savinainen palkittiin myös pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

Savinainen ohjasi Valtteri Kemiläisen laukauksen ohi Patrikaisen.

Jatkoajalla Tappara pääsi kokeilemaan kerran ylivoimalla ennen kuin Davidssonin maali käynnisti villit voitonjuhlat.