Mainos

Tapio Sadeoja Ilta-Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi

Uusi päätoimittaja haluaa korostaa julkkisjournalismin tekemistä hyvällä maulla.

Ilta-Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi on valittu Tapio Sadeoja. Sadeoja, 48, on aiemmin työskennellyt Ilta-Sanomissa muun muassa vt. vastaavana päätoimittajana ja sitä ennen uutispäätoimittajana ja toimituspäällikkönä. Lehden palveluksessa hän on ollut vuodesta 1981.

Ilta-Sanomien mukaan lehteen haetaan toinen päätoimittaja julkisella haulla. Sadeoja seuraa tehtävässä Hannu Savolaa, joka kuoli helmikuussa.

Sadeoja haluaa korostaa hyvää makua julkkisjournalismissa.

- 7-päivää-lehden tyyppiseen journalismiin haluamme enemmän kuin hajuraon. Kiskomme itsemme siitä niin pitkälle kuin voimme, Sadeoja kärjistää.

Linjaus ei tarkoita sitä, että julkisuuden henkilöt ja viihde eivät enää saisi palstatilaa Ilta-Sanomissa. Sadeoja tahtoo lehden jatkavan tiukasti helmikuussa kuolleen päätoimittajan Savolan viitoittamalla "pari piirua asiajournalismiin" -tiellä.

- Viihdettä ja julkisuuden henkilöitä voidaan käsitellä hyvän journalismin keinoin ja hyvällä maulla. Meidän haasteemme on tehdä kiinnostavaa lehteä, jonka ihmiset haluavat ostaa, ja toisaalta tehdä se hyvän journalismin keinoin, Sadeoja korostaa.

Iltapäivälehtien kilpailu on viime vuosina kiristynyt, sillä haastaja Iltalehti on kirinyt Ilta-Sanomia kiinni. Vuosituhannen alussa Ilta-Sanomien levikki oli lähes 215 000, mutta viime vuonna se laski reiluun 186 000:een.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.