Mainos

Tapaus Auerin pitkittyminen: Näinhän sen pitikin mennä

Tapaus Auerin yhteydessä on toistettu sanaa ”yllättävä” jo niin monesti, että jutussa on nykyisin yllättävää vain jos asiat sujuvat edes jossain määrin odotetusti.

Koska juttu lähti nyt toiselle kierrokselle, sen olisi voinut olettaa alkavan mahdollisimman pian. Ehkä jopa kiireellisenä.

Kun Satakunnan käräjäoikeus tänään kertoi käsittelyaikataulun, saattoi todeta, että näinhän sen pitikin mennä.

Käräjäoikeuden mukaan murhajutun kimppuun päästään vasta elokuussa 2013 eli vajaan vuoden päästä. Se olisi täysin kohtuutonta, jollei tämä pitkittämispyyntö olisi tullut Auerin puolustuksen taholta.

Syyttäjät olisivat olleet valmiita aloittamaan joulukuussa tai viimeistään ensi keväänä. Tämä ei puolustukselle sopinut.

Syynä on näillä näkymin tammi-helmikuussa 2013 Turun hovioikeudessa alkava seksuaalirikoshaaran käsittely. Sen ounastellaan jatkuvan toukokuuhun. Juttuja ei voi käsitellä yhtä aikaa, eikä puolustuksen arvion mukaan murhajuttua olisi ehditty puida ennen hovioikeuskäsittelyn alkua.

Auerin puolustus halusi murhajutussa myös kunnollisen valmistautumisajan, kun kerran KKO ei suostunut käsittelemään juttua itse.

Syyttäjä tuo murhajuttuun yli 2000 sivua lisäaineistoa sekä merkittävän määrän video- ja äänitallenteita liittyen muun muassa lasten kuulemiseen. Puolustus tuo tietysti myös vastanäyttöä ja on teettämässä omaa tutkimusta liittyen syyttäjän aineistoon.  Käsittelystä tulee siis huomattavasti laajempi kuin mitä se oli käräjäoikeudessa tai hovioikeudessa, puolustus perusteli.

Näin verkkaisella aikataululla vuonna 2006 tapahtuneesta murhasta ehti kulua kymmenen vuotta ennen kuin siitä on Auerin osalta lopullinen päätös.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.