Tanssijapariskunta Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö paljastavat – Aira Samulinilla oli erityinen rooli TTK:ssa

Tanssipariskunta Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö paljastavat – Aira Samulinilla oli erityinen rooli TTK:ssa 2:47
MTV Uutiset haastatteli Airan Samulin hyvät ystävät Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön ennen siunaustilaisuuden alkua.

Aira Samulinin siunaustilaisuus järjestettiin Helsingin Vanhassa kirkossa 1. joulukuuta. MTV Uutiset haastatteli Airan Samulin hyvät ystävät Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön Vanhan kirkon edustalla. 

Tanssin sanansaattaja Aira Samulin nukkui pois 96-vuotiaana 23. lokakuuta. Samulin siunattiin Helsingin Vanhassa kirkossa perjantaina 1. joulukuuta kello 12.

Sen jälkeen Samulin saatetiin viimeiselle maalliselle matkalleen Bulevardia pitkin kohti Hietaniemen hautausmaata. 

Aira Samulin oli valmistellut omia hautajaisiaan jo pidemmän aikaa. Samulin teki jo viime kesänä yhdessä lapsenlapsensa Kiti Samulinin kanssa kutsuvieraslistan hautajaisiinsa. 

Paikan päälle Vanhalle kirkolle saapuivat Aira Samulinin ystävät, tanssijapariskunta Jukka Haapalainenja Sirpa Suutari-Jääskö. Pari kertoi, että he tunsivat Airan vuosien ajan. 

– Olin Airan discotanssikurssilla ehkä joskus vuonna 1978 Oulussa, Sirpa Suutari-Jääskö muistelee ensimmäistä kohtaamistaan Aira Samulinin kanssa. 

Silloin kaksikko ei vielä ystävystynyt, mutta vuosia myöhemmin heistä tuli tärkeitä ystäviä toiselleen. 

– Hänen ihana ilonsa ja läsnäolonsa ovat jääneet mieleeni, Sirpa Suutari-Jääskö muisteli. 

– Meillä oli aina kivoja iltoja. Aira kertoi parhaimmat vitsit, Jukka Haapalainen kertoi. 

Hän muistaa erityisesti Airan elämänilon. 

– Vaikka hän oli käynyt läpi monenlaisia elämänvaiheita ja vaikeitakin tapahtumia elämässään, niin silti hän oli aina positiinen. Se ilo ja valo jättävät kyllä jälkensä tähän maailmaan, Haapalainen sanoo. 

Sirpa Suutari-Jääskö paljastaa, että Aira Samulinilla on Tanssii Tähtien Kanssa -tuotannossakin tärkeä, tosin epävirallinen rooli. 

– Hän kannusti aina tanssijoita, jotka ottivat ensimmäiset tanssiaskeleensa livelähetyksessä, Sirpa Suutari-Jääskö kertoo. Hän työskentelee tuotannossa itsekin tiiviissä yhteistyössä tanssiparien kanssa. 

Haapalainen kertoo videolla, että Samulinilla oli usein tapana antaa TTK-lähetysten jälkeen tuomareille palautetta. Katso videolta, millaista palautetta tuomarit saattoivat saada. 

Noora Hautakangas herkistyi kyyneliin muistellessaan Aira Samulinia 2:47
Noora Hautakangas herkistyi kyyneliin muistellessaan Aira Samulinia

Marko Björs muistelee ystäväänsä Aira Samulinia 3:31
Marko Björs muistelee ystäväänsä Aira Samulinia

Klaus Thomasson liikuttui kyyneliin muistelessaan ystäväänsä Aira Samulinia 3:08
Klaus Thomasson liikuttui kyyneliin muistellessaan ystäväänsä Aira Samulinia

Aira Samulinin ystävälle Helena Lindgrenille tanssilegendan kuolema tuli yllätyksenä 2:53
Helena Lindgren muisteli yhteisiä joulujaan ystävänsä Aira Samulinin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat