Tanskassa suljetaan kaikki julkiset koulut ja päiväkodit koronaviruksen takia – Ruotsissa kaikki julkiset kokoontumiset, kuten urheilukilpailut, kielletään

4:49
Ruuhkabusseista voi tulla tautipesäkkeitä – näin matkustaminen muuttuu, jos koronavirus etenee Suomessa

Tanskassa suljetaan maanantaista alkaen kaikki julkiset koulut ja päiväkodit toistaiseksi koronaviruksen takia.

Asiasta kertoo pääministeri Mette Frederiksen. Koulut ovet pysyvät säpissä kaksi viikkoa.

– Kehotan kaikkia perheitä mahdollisuuksiensa mukaan pitämään lapset kotona jo huomisesta (torstaista) alkaen, hän sanoi.

Myös julkisen sektorin työntekijöiden pitää jäädä kotiin perjantaista alkaen. Poikkeuksena ovat ne, joiden työ on elintärkeää. Tällaisia ovat muun muassa poliisit sekä vanhustenhuollossa ja hoitoalalla työskentelevät.

Tanskassa koronavirustartunnan saaneiden määrä kasvaa nopeasti. Tähän mennessä tartunnan on saanut yli 500 ihmistä, heistä kaksi on kriittisessä tilassa.

Pääministerin mielestä on tärkeää, etteivät kansalaiset vaivu paniikkiin.

– Meidän täytyy voida ostaa tavaroita kaupoista. Niitä tuotetaan, kuljetetaan, myydään. Ei ole mitään syytä hamstrata ruisleipää ja vessapaperia, Frederiksen sanoi.

Hallitus on hänen mukaansa myös kieltänyt yli sadan hengen väkijoukot maanantaista alkaen. Aiemmin väkijoukkojen rajana oli tuhat ihmistä.

Ruotsi ei ryhdy saamanlaisiin toimiin

Aftonbladetin mukaan Ruotsin hallitus ei ole ainakaan toistaiseksi aikeissa sulkea kouluja tai yliopistoja koronaviruksen vuoksi. 

– Emme sulje mitään vaihtoehtoa pois tulevaisuutta ajatellen, päätökset perustuvat kansanterveysviraston antamiin suosituksiin, Ruotsin oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson sanoo. 

Länsinaapurissa kuitenkin kielletään toistaiseksi kaikki yli 500:n hengen tapahtumat.

– Päätös koskee julkisia kokoontumisia, kuten elokuvateattereita, mielenosoituksia sekä konsertteja. Myös niitä, jotka katsotaan laissa julkisiksi tapahtumiksi, esimerkiksi urheilukilpailut ja tanssitapahtumat, Johansson linjaa. 

Ruotsissa on keskiviikkoiltaan mennessä raportoitu yhteensä 500 koronavirustartuntaa, joista suurin osa on todettu Tukholman alueella. Tänään Aftonbladet uutisoi maan ensimmäisestä koronaviruskuolemasta

Forssan keskuskoulu suljettiin

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet myös Suomessa. Keskiviikkoiltaan mennessä tartuntoja on raportoitu yhteensä 62, joista suurin osa on todettu pääkaupunkiseudulla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti neljästä uudesta koronavirustartunnasta illalla. Uusista tartunnoista kaksi on aiemmin keskiviikkona kerrotun forssalaismiehen lähikontakteja, puoliso ja lapsi. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ilmoitti aiemmin tänään, että Lapsi oli ehtinyt osallistua opetukseen alkuviikosta, minkä vuoksi lapsella on tunnistettu noin 50 lähikontaktia Forssan keskuskoulussa.

Koulu onkin päätetty sulkea 14 vuorokauden ajaksi. Yhtenäiskoulussa on 350 oppilasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja