Tänne suomalaiset matkustavat uudenvuoden viettoon

Uudenvuodenaatto lähestyy kovaa vauhtia, ja moni haluaa juhlistaa alkavaa vuotta jossain muualla kuin omassa tutussa kotikaupungissa. Hotellien vertailusivusto Trivago selvitti 15 suosituinta kohdetta uudenvuoden viettoon suomalaisten keskuudessa.

Tiedot perustuvat Trivagon sivustolla tehtyihin hakuihin, joihin sisältyy uudenvuodenaatto.

15 suosituimman kohteen joukkoon mahtuu uudenvuoden viettopaikkoja niin läheltä kuin kaukaakin. Kotimaisista kohteista listalle yltävät pääkaupunkimme Helsinki sekä Sirkka, jossa sijaitsee Levin hiihtokeskus. Osa suomalaisista on kiinnostunut viettämään vuoden vaihteen jossain Euroopan pääkaupungeista. Kestosuosikkien Tallinnan ja Lontoon lisäksi suomalaisia kiinnostavat tänä vuonna Berliini, Pariisi, Praha, Kööpenhamina ja Riika. Alkavaa vuotta lähdetään juhlistamaan myös kauemmaksi. Suomalaisten suosikkien joukossa on jopa neljä kohdetta Thaimaassa: Pattaya, Krabi, Patong Beach ja Bangkok. Muita kaukokohteita listalla ovat Dubai Arabiemiirikunnissa ja New York Yhdysvalloissa. 


KaupunkiMaa
1.TallinnaViro
2.LontooIso-Britannia
3.HelsinkiSuomi
4.BerliiniSaksa
5.Sirkka / LeviSuomi
6.DubaiArabiemiirikunnat
7.PariisiRanska
8.PattayaThaimaa
9.KrabiThaimaa
10.PrahaTšekin tasavalta
11.New YorkYhdysvallat
12.Patong BeachThaimaa
13.KööpenhaminaTanska
14.BangkokThaimaa
15.Riika Latvia

Taulukko: 15 suosituinta uudenvuoden matkakohdetta suomalaisten keskuudessa. Tiedot perustuvat Trivagon sivustolla tehtyihin hakuihin, joihin sisältyy uudenvuodenaatto 31.12.2014.

Keskimäärin suomalaiset suunnittelevat viipyvänsä uudenvuoden matkallaan kuusi yötä. Suurin osa eli 79 prosenttia haluaa yöpyä hotellissa, kun taas 21 prosenttia suosii muita majoitustyyppejä. Hotelleista neljän tähden hotelli on suosituin yöpymismuoto. Lähes puolet eli 47 prosenttia hotellissa yöpyvistä valitsee mieluiten neljän tähden hotellin, 29 prosenttia kolmen tähden hotellin, 15 prosenttia  viiden tähden hotellin, kahdeksan prosenttia kahden tähden hotellin ja yksi prosentti yhden tähden hotellin.

Lähde: Trivago

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat