Tänne sotku kertyy kuin huomaamatta – lue kätevät siivousvinkit!

Katsastapa lipastosi päällinen. Onko se täynnä sotkua?

Tasaiset pinnat kotonasi ovat erityisen riskialttiita keräämään sotkua puoleensa. Lipaston päälliset ovat ehkä suurimpia ongelman aiheuttajia. Kirjat, tyhjät vesipullot, ostokset, taskurahat ja lukuisat muut pikkutavarat löytävät jostain syystä tiensä aina juuri lipaston päälle.

Ota sotku haltuun näillä vinkeillä!

1. Aloita puhtaalta pöydältä

Tyhjennä lipaston päällinen kokonaan. Huomaat ehkä, että sinulla oli enemmän tavaraa siinä kuin uskoitkaan. Nyt tiedät, millaisen tavaramäärän kanssa olet tekemisissä, ja voit tehdä inventaarion siitä, mitä oikeasti tarvitset, ja mistä täytyy päästä eroon.

2. Heitä roskat pois

Heitä kaikki turha heti pois. Muuten roskat kulkeutuvat taas johonkin uuteen paikkaan.

3. Pölyt pois ja kiiltoa pintaan

Jäikö juomalasista rinkula lipaston pintaan? Ota avuksesi majoneesi. Kasta pehmeä liina rasvaisimpaan majoneesiin, jonka löydät, ja jynssää kevyesti rinkulaa liinalla. Anna kastikkeen vaikuttaa tahran päällä yön yli. Pyyhi majoneesi aamulla pois puhtaalla liinalla. Rinkulan pitäisi olla kadonnut. Tai koristaako lipastoa pölykerros? Pyyhi pölyt välittömästi pois. 

4. Palauta tavarat oikeille paikoilleen

Kirjat kuuluvat kirjahyllyyn, vaatteet vaatekaappiin ja kolikot säästöpossuun. Jos lipastosi vetää puoleensa kaikenlaisia turhia tavaraoita, laita sen päälle vaikka pieni lasiastia, johon voit jättää korut otettuasi ne pois, kolikot taskustasi tai vaikka avaimet. Näin pikkutavarat eivät valtaa koko lipaston pintaa.

5. Mieti, mikä on keskipiste

Pieni asia, mutta sitäkin tärkeämpi: luodaksesi paikan, jota rakastat ja, jota et halua sotkea, sinun kannattaa valita, mikä on lipaston päällä huomion kiinnittävä "keskipiste". Se voi olla vaikka vaasi täynnä tuoreita kukkia. Lisää sitten pienempiä tavaroita, kuten kynttilöitä tai valokuvakehyksiä täydentääksesi sommitelman. Kun olet määritellyt, miltä haluat lipastosi näyttävän, pystyt pitämään sen puhtaana turhista tavaroista helpommin.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat