Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tämä on kuohuviinin ja samppanjan ero

Julkaistu 01.05.2012 14:50(Päivitetty 02.05.2012 09:27)

Rakastatko kuohuviiniä, mutta sinusta tuntuu ettet tiedä siitä tarpeeksi? Opi mikä erottaa kuohuviinin samppanjasta.

Samppanja

Samppanjan ja kuohuviinin ero on niiden alkuperässä. Samppanjan nimi tulee sen kotialueen, eli ranskalaisen Champagnen alueen mukaan. Vain Champagnen alueelta peräisin olevia kuohuvia viinejä saadaan siis kutsua samppanjaksi, kaikki muut kuohuvat viinit ovat kuohuviinejä. Samppanjan viljelyalue on hyvin rajattu ja viinin satomäärät ovat lailla säädeltyjä, lisäksi rypäleiden kilohinta on korkeampi kuin muilla viinialueilla. erona kuohuviineihin on myös se, että Samppanjan alueella rypäleiden poiminta on tehtävä aina käsin. Samppanjan alueen rypäleiden sadonkorjuu taphtuu syyskuussa, samppanjan kellarointiaika puolestaan on minimissään 15 kuukautta.

Parhaiden samppanjamerkkien pulloja pyöritetään käsin yli 200 kertaa kellaroinnin aikana. Tämä tehdään siksi että pulloissa oleva sakka vähitellen valuisi korkin suulle sakan poistoa varten. Samppanjan hinta on kuohuviiniä reilusti kalliimpi siis raaka-aineiden, työmäärän ja tilojen takia. Samppanjan laadukas valmistus tuntuu myös suussa upeana makuna ja pieninä, runsaina kuplina. Ylellisyysjuoma ei sittenkään tunnu niin arvokkaalta, kun tietää kuinka paljon vaivaa yhden samppanjapullollisen eteen on nähty.

Kuohuviini

Kuohuviinit ovat hiilidioksidia sisältäviä, yleensä kaksinkertaisella käymisellä valmistettuja valkoisia, punaisia tai vaaleanpunaisia viinejä. Se, miten kuplat ovat syntyneet, kertoo pitkälti kuohuviinin laadusta. Yleensä mitä pidempään prosessi kestää, sitä laadukkaampaa kuohuviiniä valmistuu. Kuohuviinin kuivuusasteet ovat: Erittäin kuiva(Extra Brut), Täysin kuiva (Brut), Kuiva (Extra Sec), Kuivahko (Sec), Puolikuiva (Demi Sec) ja Makea (Doux).

Lähteet: kuohuviini.fi

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus""Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?Ostitko tämän tuotteen Clas Ohlsonilta? Älä käytä!Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pullaNäin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!Yhtä asiaa autoilijat eivät tajua, ennen kuin poliisi pysäyttää – "Sattuu liikaa ja aivan turhaan"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:20
    Työelämä

    Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus"

  • 17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 15:37
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Clas Ohlsonilta? Älä käytä!

  • 14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 13:14
    Ruoka

    Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!