Mainos

Talvirengasruletti käyntiin: "Kun ensilumella pelotellaan, niin puhelimet alkavat soida"

Rengasliikkeissä ympäri Suomen varaudutaan jokasyksyiseen talvirenkaanvaihtosesonkiin.

Korjaamopäällikkö Kari Seijari Espoon AH-autosta kertoo, että renkaita vaihdetaan jo liikkeessä kiivaaseen tahtiin.

– Kun mediassa ensilumella pelotellaan, niin aika nopeasti alkavat puhelimet piristä, sanoo Seijari.

Seijarin mukaan renkaiden vaihto painottuu marraskuun puolivälistä joulukuun alkuun, ellei pysyvä lumi tule maahan aikaisemmin.

– Osa asiakkaista vaihdattaa renkaat jo ennakkoon ja osa puolestaan odottelee todella liukkaita kelejä.

Rengasliikkeiden helpotukseksi näyttäisi siltä, että viime vuosina ihmiset ovat oppineet ennakoimaan talvikelien tuloa eivätkä kaikki ryntää renkaidenvaihtoon sinä päivänä, kun ensimmäinen kunnon talvimyräkkä iskee.

– Toisaalta vielä kyllä on toivomisen varaa. Olisi hyvä, että ihmiset katsoisivat ihan kalenterista, että milloin se talvi tulee. Se voi tulla viikon tai kolmen viikon päästä, mutta kyllä joka tapauksessa aina tulee, muistuttaa liiketoiminta-alueen johtaja Juha Mustakangas Vianorista.

Syysloma aktivoi renkaidenvaihtoon

Pohjoisessa moni varautuu ensi viikolle ajoittuvaan syyslomaan, minkä vuoksi talvirenkaidenvaihto on käynnistynyt jo tällä viikolla. Näin kertoo toimitusjohtaja Jarmo Nuora Jyväskylän Rengasnuorasta

– Olisi toivottavaa, että mahdollisimman moni lähtisi tuolloin liikkeelle talvirenkailla, erityisesti, jos on matkalla pohjoisen suuntaan, sanoo Nuora.

Nuoran mukaan ihmiset varautuvat nykyään paremmin talvikeleihin myös Jyväskylän leveysasteilla.

– Toki löytyy myös niitä, jotka odottavat ihan viime tinkaan saakka ja sitten yleensä tarvitaan ne renkaat ihan heti, kertoo Nuora.

Niin ikään Lapissa ensi viikon syysloma on aktivoinut monet kuljettajat, kertoo myyntipäällikkö Risto Keskiruokanen Lapin Kumi Oy:stä .

– Kyllä meillä on jo hallit täynnä eli ihmiset ovat lähteneet liikenteeseen.

Kuudella paikkakunnalla toimivassa Lapin kumissa työskentelee noin 60 ihmistä. Sesonkiaikana - eli nyt - henkilöstömäärä lähes tuplaantuu.

Entä varautuvatko lappilaiset talvirenkaanvaihtoon etelän ihmisiä paremmin?

– Sehän on vähän sellainen ihmistyyppikysymys, että on ihmisiä, jotka aina varautuvat kaikkeen hyvissä ajoin ja sitten on semmoisia, jotka jättävät kaiken viime tinkaan. Se on vähän, miten ne asiat elämässään hoitaa ylipäätään, pohtii Nuora.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.