Mainos

Tältä näyttää huume-sukellusvene

Ecuadorin viidakkoon piilotetusta, huumeiden salakuljetukseen suunnitellusta sukellusveneestä on saatu kuvamateriaalia.Sukellusvene löytyi perjantaina viidakkoon kätketyltä telakalta.

Tähän asti mereltä tai salaisilta telakoilta löydetyt salakuljetusalukset ovat olleet vain puolittain sukelluksissa kulkevia. Alukset on varustettu ilmanotto- ja pakokaasuputkilla, joten ne on kyetty havaitsemaan tutkalla ja lentokoneiden käyttämällä lämpöpaikannusteknologialla.

Perjantaina löydetty 33 metriä pitkä dieselkäyttöinen alus kuitenkin vaikuttaa pystyvän liikkumaan pitkiä matkoja täysin veden alla. Yhdysvaltain viranomaiset ovat jo pitkään epäilleet, että huumeiden salakuljetus olisi kehittymässä tähän suuntaan.

Ecuadorin viranomaiset saivat vihjeen Yhdysvaltain huumeidenvastaiselta virastolta DEA:lta. Alus löydettiin telakalta useiden kilometrien päästä Kolumbian rajalta. Telakalla oli asuintilat ainakin 50 ihmiselle.

Alus on rakennettu lasikuidusta ja komposiittimateriaaleista. Siinä on ohjaustorni, periskooppi ja ilmastointijärjestelmä. Korkeudeltaan se on noin 2,7 metriä, DEA kertoo.

Ecuadorin poliisi kertoi DEA:lle, että alus pystyy kuljettamaan noin kymmenen tonnia lastia. Siinä on tilat viidelle tai kuudelle miehistön jäsenelle ja se pystyy sukeltamaan kokonaan.

Yksi mies pidätettiin viidakkotelakalta. Viranomaiset haluavat selvittää häneltä, kuinka kauan aluksen rakentamiseen kesti ja kuka sen suunnitteli.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.