Tältä kuulostaa, kun 80 urheiluautoa käynnistää moottorinsa samaan aikaan – Kumipallo4000-kiertue lähti liikkeelle Helsingin Narinkkatorilta

Runsaslukuinen ihmismassa ympäröi turva-aitoja, kun 80 toinen toistaan upeampaa urheiluautoa oli valmiina lähtemään viikon mittaiselle matkalle kohti tuntematonta Helsingin Narinkkatorilta sunnuntaina.

Seitsemännen Kumipallo4000-kiertueen järjestäjä Markus Piironen on yksi viidestä henkilöstä, joka tietää tämänvuotisen reitin. Vain se on kerrottu, että tie vie Eurooppaan.

– Tehtiin tämä tänä vuonna tosi isosti. Käännettiin järjestys ympäri, eli tänä vuonna lähdemme liikkeelle täältä ja lennämme kotiin, Piironen kertoo.

Autojen startin näet videolta artikkelin yläpuolelta.

Mukaan vain urheiluautoja

Ihan minkälaista tahansa autoa kiertueelle ei päästetä. Lähes parin tonnin osallistumismaksun lisäksi vaadittiin alle urheilu- tai GT-auto. Järjestäjä Piirosen mukaan raja on häilyvä.

Vaajakoskelainen Mikko Marttila lähtee matkaan harvinaisella vuoden 2001 Plymouth Prowlerilla. Hänen mielestään kiertue on ”todellakin” hintansa väärti.

Marttila odottaa matkalta niin uusien ihmisten kuin vanhojen tuttujen tapaamista, tulevia iltatapahtumia ja tietenkin toistaiseksi pimennossa olevaa matkareittiä.

– Kyllä se autolla ajaminen on kuitenkin parasta, Marttila kuittaa.

Lue myös:

    Uusimmat