Facebookissa leviää Tallink Silja -laivalta otettu kuva, johon on listattu ravintolassa tarjottavien lihojen alkuperämaita. Kuva on herättänyt vilkasta keskustelua.
"Porsaanleike – Romania, kanavartaat – Kiina, porsaanpaisti – Irlanti, kanaleike – Estonia", lukee kuvassa näkyvässä kyltissä.
"Haluamme valita parhaita ja turvallisimpia raaka-aineita asiakkaidemme toiveiden mukaisesti."
Laivayhtiön lihapolitiikka on herättänyt kuvaa jakaneissa kummastusta, sillä verkkosivuillaan Tallink Silja kertoo pyrkivänsä hankkimaan raaka-aineensa lähialueilta aina kun mahdollista.
Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan kuvan kyltissä ei ole ilmoitettu kaikkien ravintolassa tarjottavien lihojen alkuperää.
– Suurin osa meidän tuotteista tulee lähimaista, mutta jostain syystä ravintolahenkilökunta ei ollut sitä ilmoittanut, Nöjd sanoo.
Hän tarkentaa, että Tallink Siljalle kotimainen tarkoittaa kaikkia yhtiön liikennöimiä maita, Suomea, Ruotsia ja Viroa.
Kyse ennen kaikkea saatavuusongelmista
Puolet kaikista raaka-aineista tulee Nöjdin mukaan Suomesta.
Ylivoimaisesti suurin osa tuotteista on peräisin EU-maista, mutta pieni osa joudutaan hankkimaan muualta. Tällä hetkellä lihaa tulee lähimaiden lisäksi Unkarista, Irlannista, Romaniasta, Brasiliasta ja Uudesta-Seelannista.