Tallikaveri ei ollut uskoa, miten Michael Schumacher kohteli pientä lasta – oma kokemus Ayrton Sennan kanssa pakotti antamaan opetuksen: "Jumalan tähden, Michael"

Felipe Massa kertoo Motorsport-Totalin haastattelussa opettaneensa Michael Schumacherille, miten pieniä formulafaneja pitäisi kohdella.

– Hän oli sulkeutunut tyyppi, oikein sulkeutunut saksalainen.

Massan maalaama kuva Schumacherista on helppo hahmottaa. Seitsenkertainen F1-mestari oli kivikova kilpailija, ja tämä Schumacheria hyvin voimakkaasti määrittänyt luonteenpiirre näkyi monesti myös hänen julkisissa esiintymisissään.

Räiskyvä ja impulsiivinen brasilialainen sanoo olleensa Schumacherin tavoista ihmeissään, kun hän siirtyi tämän tallikaveriksi Ferrarille 2006.

Yksi keskeinen ero tallikaverusten välillä liittyi siihen, miten he kohtasivat pienet lapset.

Massan toimintatapaa on määrittänyt jo pitkään lapsuudessa koettu pettymys: hän jäi aikanaan ilman brasilialaisten suurimman sankarin Ayrton Sennan nimikirjoitusta.

– Se kokemus on kulkenut mukanani läpi elämän. En voisi koskaan tehdä niin lapselle, koska ajattelen aina sitä hetkeä Sennan kanssa, Massa sanoo Motorsport-Totalille.

Ferrari-vuosiinsa ja Schumacheriin liittyen Massa muistaa erityisesti erään illan vuodelta 2006, kun hän oli Schumacherin, tallipäällikkö Jean Todtin ja tämän Nicholas-pojan kanssa syömässä Barcelonan lähistöllä.

Kun he poistuivat ravintolasta, Schumacher paineli pikaisesti autoon, samalla kun ravintolan ulkopuolella oli suuri joukko hänen ihailijoitaan. Massan mukaan paikalla oli "koko kaupunki", ja osa ihmisitä kerääntyi Schumacherin mentyä tämän auton ympärille.

– Hän ei välittänyt, Massa kertaa.

Ihmisjoukossa seisoi myös pieni lapsi, eikä edes tämä lapsi saanut Schumacherin päätä kääntymään. Tilanne ajoi Massan hulluuden partaalle.

– Ajattelin, että ei voi olla mahdollista, ettei hän avaa ikkunaa.

Massa istuutui Schumacherin viereen, ja hän ei voinut olla puuttumatta tilanteeseen.

– Sanoin: "Jumalan tähden, Michael, huomioi ainakin tuo pieni poika. Ole ystävällinen."

– Hän katsoi poikaa ja antoi paitsi pojalle myös kymmenille muille nimikirjoituksen. Sitten lähdimme pois, ja kerroin hänelle tarinan minusta ja Sennasta. Hän piti siitä ja sanoi "olet oikeassa". Hän oli juuri sellainen: ei tunteita.

Lue myös:

    Uusimmat