Tällaisia siltaturmia on tapahtunut Suomessa 2000-luvulla

Kaksi siltaa vaurioitui Turussa vuonna 2010 – näin niistä uutisoitiin 2:24
Katso video: Näin Turun myllysillan notkahtamisesta ja Uittamon kävelysillan sortumisesta uutisoitiin.

Suomessa on sortunut muutamia siltoja 2000-luvun aikana.

Siltojen tila nousi kansan huulille eilen, kun väliaikainen kävelysilta romahti Espoon Tapiolassa ja yli 20 ihmistä joutui sairaalaan pudottuaan alas sillalta.

Muun muassa Aamulehden ja Lapin kansan vuonna 2018 julkaiseman artikkelin mukaan vuoden 2004 jälkeen Suomessa on sortunut neljä siltaa. Tapaukset ovat hyvin erityyppisiä kuin eilinen Espoon tapaus. 

Vuonna 2010 Helsingin Laajasalossa siltaromahdus vaati yhden kuolonuhrin. Tällöin kevyen liikenteen silta sortui nosturiauton törmättyä siihen. Turmassa menehtyi auton kuljettaja, jonka päälle silta romahti.

Lisäksi artikkelissa kerrotaan vuonna 2019 Karjaalla Länsi-Uudellamaalla ja vuonna 2013 Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa sattuneista romahduksista. Karjaalla syy oli jää ja Kontiolahdella tulvavesi.

Näihin neljään tapaukseen sisältyy myös Turun Myllysillan notkahtaminen vuonna 2010. Silta notkahti kantavuutensa menetettyään lähes puolitoista metriä.

Turun Uittamolla romahti myös kevyen liikenteen silta vuonna 2010. Romahdus johtui jäteauton nosturin osumasta.

Lisäksi Mikkelissä romahti purettavana ollut kevyen liikenteen silta vuonna 2015. Otkesin mukaan syynä oli muun muassa huono suunnittelu: silta romahti vitostielle purkutöiden yhteydessä paljon suunniteltua aiemmin ja se katkaisi liikenteen. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Tiettävästi eilisen Espoon onnettomuuden tapaisia onnettomuuksia ei ole tapahtunut.

Silminnäkijä Espoon siltaromahduksesta: "Yksi poika roikkui telineissä" 6:01
Silminnäkijä kertoo Espoon tapahtumista. 

Lue myös:

    Uusimmat