Espoon kaupunginjohtaja: Sillan romahdus tuli täytenä yllätyksenä – vastaavaa ei ole Suomessa aiemmin sattunut, sanoo Otkes

Siltasairaala tiedottaa Espoon siltaturman hoitamisesta – "Koko potilasryhmä kuuluisi periaatteessa Lastensairaalan puolelle" 10:37
Siltasairaala tiedottaa Espoon siltaturman hoitamisesta – "Koko potilasryhmä kuuluisi periaatteessa Lastensairaalan puolelle"

Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän mukaan ei ole vielä selvillä, onko muita siltoja syytä sulkea siltä varalta, että niissä saattaisi olla Tapiolan sillan kaltainen turmariski. Mäkelä kommentoi tilannetta STT:lle.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä totesi, että tänään tapahtunut sillan romahtaminen Tapiolassa tuli täytenä yllätyksenä.

Mäkelän mukaan nyt on ensisijainen tehtävä varmistaa, ettei Tapiolassa tapahtuneen sillan romahduksen kaltaisia onnettomuuksia pääse sattumaan enempää. 

Mäkelän mukaan on käytävä perusteellisesti läpi esimerkiksi se, onko nyt sortuneessa sillassa havaittu tai epäilty turvallisuuspuutteita. Asiaa selvittävät hänen mukaansa sekä rakennusvalvonta, kaupunkiympäristön toimiala että kaupunkitekniikka.

Mäkelä lisäsi, että ensimmäinen tilanneraportti saataneen myös Espoon osalta kello 15, kun Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos järjestää onnettomuuteen liittyvän tiedotustilaisuuden.

Mäkelä esitti Espoon kaupungin puolesta syvän pahoittelun siltaturmassa loukkaantuneille ja heidän omaisilleen.

Otkes: Vastaavaa turmaa ei tiedossa

Onnettomuustutkintakeskus selvittää Espoon Tapiolan siltaturmaan johtaneita syitä.

Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo MTV Uutisille, että paikkatutkijat tekevät jo töitä tapahtumapaikalla. 

– Meillä on vasta selvitystyö käynnissä. Tutkintapäätös tulee varmaan viimeistään viikon sisällä. Selvitämme sillan rakenteita. Paikalle on tulossa muun muassa siltatekniikan erityisasiantuntija, Bieber kertoo.

Bieber sanoo, että vastaavaa siltasortumaa ei heidän tietojensa mukaan ole Suomessa aiemmin tapahtunut.

– Aamulla juuri tarkistimme pari tutkinnassa ollutta siltasortumaa, mutta ne olivat molemmat sellaisia, joissa sillat olivat jo purun alla. Eli ehkä tämä on nyt hiukan erityyppinen (tapaus).

Poliisin tekninen tutkinta oli paikalla heti aamulla, ja Onnettomuustutkintakeskus on ollut heihin yhteydessä. Seuraavaksi kerätään dokumentteja ja suoritetaan kuulemisia ja puhutteluja.

– Kun materiaali on saatu kasaan, niin tutkintaryhmä lähtee sitä työstämään. Kyllä siinä jokunen kuukausi vähintään menee, Bieber arvioi tutkintaan kuluvaa aikaa.

*Päivitys kello 14.55: Lisätty Otkesin tiedot juttuun.

Lue myös:

    Uusimmat