Tällaiset mökkivieraat ärsyttävät – ”Voiko pahemmin loman pilata?”

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, millaiset mökkivieraat heitä ärsyttävät. Kamalimpien kyläilijöiden joukkoon nousivat kutsumattomat yllättäjät, humalassa örveltäjät, mukavuuksien haikailijat, laiskat takiaiset ja meluavat lapset. Eräs vastaajista piti mökin parhaimpina valoina mökkivieraiden auton perävaloja.

Alkoholin käyttö – ”Ryyppäävät itsensä konttauskuntoon”

Meidän perhe ei kerta kaikkiaan suvaitse vieraita, jotka tuovat omat viinat/kaljat/siiderit ja örveltävät niiden kanssa. Perheemme ei käytä alkoholia ollenkaan, joten tällaiset kyläilijät eivät ole tervetulleita mökillemme.

Tulevat ryyppäämään mökille itsensä konttauskuntoon.

Humalaiset ihmiset ovat kaikkein vastenmielisimpiä.

Koko ajan humalassa örveltävä, vaimoaan haukkuva ja kiinnikäyvä isäntä on pahin.

Viinan liiallinen käyttö, se panee sekaiseksi koko vierailun, valitettavasti.

Ainoa, mitä en kestä enkä jaksa enkä halua joutua todistamaan, on humalaisten riitely. Tapelkaa omalla ajallanne ja omalla mökillänne, jos on pakko, älkääkä pilatko yhteisiä lomapäiviä muilta.

Pariskunnat, jotka alkoholia nautittuaan alkavat riitelemään keskenään ja selvittämään perheongelmiaan isoon ääneen pilaten kaikkien muidenkin mökkeilytunnelman täysin.

Kiittämättömyys – ”Jos ei kelpaa käen kutsu huussikaverina…”

Pahinta on jatkuva marina: ruoka on pahaa, itikat syö, huussi haisee, murkut puree, sauna on liian kuuma eikä järvessä saa hiuksia puhtaaksi…

Kamalat mökkivieraat valittavat kaikesta, arvostelevat eivätkä osaa nauttia luonnosta, uimisesta tms mitä mökillä voi tehdä.

Kiittämättömyys ärsyttää: ruoasta tai makuupaikasta valittaminen…

Moittivat mökkiä tai mökin sisustusta.

Hienostokukkanen. Ulkovessaa kauhisteleva kokematon kaupunkilainen, joka kuljetetaan vaikka aamuyöllä lähimmälle bensa-asemalle juoksevan veden äärelle. Jos ei kelpaa kaivon rautainen esanssi ja käen kutsu huussikaverina, niin ei kannattaisi antaa tulla kutsutuksi. Onneksi bensa-asemalle ei ollutkaan kuin 40 kilometriä!

Mökille ei tuoda tuliaisiksi mitään, mutta se ei estä arvostelemasta/haukkumasta emännän valmistamaa safkaa, isännän juomavalikoimaa ja varsinkin sen suppeutta, kun ei ole raukka varustautunut vieraiden tuloon.

Narisevat vieraat. Vaikka narisisivatkin jostain, mihin ei voi vaikuttaa, esimerkiksi säästä. Positiivisuus kunniaan, se on paras tuliainenkin.

Kamalimpia mökkivieraita ovat sellaiset, jotka nipottavat, kun mökillä ei ole kaikenlaisia hienouksia (sisävessa, juokseva vesi, telkkari, tietokone tms) eivätkä halua nauttia mökkitunnelmasta, ihanasta luonnonhelmasta ja toisten seurasta. Kamalia sellaiset vieraat, jotka eivät osaa arvostaa toisten ”henkireikää” ja kovalla työllä kunnostamaa mielen lepopaikkaa.

Mökkiä arvostellaan hyvin suorapuheisesti, unohtamatta mainita kuinka upeaa joko heidän omalla tai ystävien mökillä on.

Yllätysvieraat – "Pitikin vieraita huvittaa ja kestitä"

Vanha tarina, tulevat isolla joukolla yllätyksenä, mukana kahvipaketti tuliaisiksi.

Tulevat yllättäen leikkokukkien kanssa yökylään.

Kutsumattomat, koska ei ole varattu ruokaa. Tietenkin jos tuovat ruoat tullessaan ja tekevät itse. Jos yöpyvät, niin pitäisi tuoda liinavaatteet ja pyyheliinat. Tuliaisilla ei ole väliä.

Tulevat ilmoittamatta ja liian useasti.

Sellaiset, jotka tulevat ilmoittamatta eikä ole mukana mitään syömistä ja juomista, joten nauttivat isäntäväen varastot tyhjiksi jättäen jälkeensä vain sotkuisen mökin, ja jatkavat iloisena matkaa!

Yllätysvieraat tuottavat usein vähemmän miellyttävän yllätyksen. Isäntäväki oli ehkä aikonut tehdä pihahommia tai muuta sillä viikolla, mutta nyt pitikin vieraita huvittaa ja kestitä. Eikä ruokia ollut varattuna muille kuin omalle väelle.

Laiskat takiaiset – ”Jäävät kuin purkka kengänpohjaan”

Vieraat, jotka tupsahtavat paikalle ilmoittamatta ja pesiytyvät taloon kuin heinäsirkkaparvi, lähtevät vasta kun kaikki kaapit on syöty tyhjäksi.

Tullaan yllättäen isolla porukalla – ei ruokaa, ei juomaa, ei pyyhkeitä, ei petivaatteita (ei ole edes tilaa majoitukseen), ja oletetaan, että saadaan ilmaisen hotellin täysihoito ja MONEKSI päiväksi. Voisiko pahemmin toisen lyhyen loman pilata.

En halua vieraaksi ihmisiä, jotka eivät osallistu mökkisuunnitelmiin ollenkaan. Tasajako paras jako. Minä hoidan päiväruoat, jos toinen voi kiitokseksi hoitaa aamupalat!

Laiskat vieraat, jotka eivät ymmärrä edes ilmoittaa selkeästi, koska ovat lähdössä.

Vieraat, joilla ei ole omaa kesäpaikkaa ja jotka itse kutsuvat itsensä muiden mökeille esim. juhannuksena, jonka isäntäväki oli aikonut viettää rauhassa kiireisen työviikon päätyttyä. Sitten tupsahtavat ”vieraat” juomineen ja alkaakin passaaminen. He tulevat ns. juhlimaan/kännäämään ja ihmettelevät, jos isäntäväki ei ole innostunut juhlinnasta. Koko ajan saa olla tekemässä: ruokaa, kahvia, grillausta, kattausta, saunaa jne.

Pahinta on sotkevat vieraat, jotka jättävät sotkut muiden siivottaviksi.

Kamalimmat mökkivieraat ovat he, jotka saapuvat mökille eivätkä edes kerro, koska lähtevät pois. Ovat lomalla, eivät osallistu töihin. Tuliaisia eivät edes tuo.

Eivät lähde kuin kirveellä.

Kauheinta on, kun tullaan ilmoittamatta, vielä joku tuttu mukana, ei evästä ja mitään ei tehdä. Odotetaan, että syötävää/juotavaa löytyy talosta ja kaikki tulee eteen. Saunaa ei lämmitetä, puita ei haeta ja talonväen työtkin jää tekemättä.

Syöpöt ja laiskat ovat aina pahimpia.

Sellaiset vieraat, jotka tulevat kahta kättä heiluttaen ja ovat vain passattavina.

Ennen sianpierasua aamulla tulevat vieraat, jotka eivät älyä lähteä ennen kuin vasta iltamyöhällä, jos sittenkään.

Sellaiset, jotka jäävät kuin purkka kengänpohjaan.

Makaavat riippukeinussa ja lukevat ja havahtuvat, kun on ruoka-aika.

Lapset – ”Metelöivät kovaäänisesti”

Juuri, kun on itse saanut ns. vapaan viikonlopun mökillä eli lapset mummulaan hoitoon, niin silloin ei todellakaan kaipaa mökille vieraita, jotka saapuvat oman lapsikatraansa kanssa.

Kurittomien kakaroiden raahaaminen toisten mökille isäntäväen vahdittavaksi, kun itse keskittyvät ryyppäämään viikonlopun täysihoidolla.

Ikävää on, jos vieraiden lapset jättävät kaiken levälleen, särkevät talon lasten lelut, metelöivät kovaäänisesti ja huudattavat puhelimella musiikkia kovalla.

Perhe, jossa on useampi äänekäs ja villi lapsi.

Ärsyttävät sekä kurittomat lapset.

Tottelemattomat lapset.

Eläimet – "Kuriton koira kaivoi kukkapenkit"

Verenhimoiset hyttyset, jotka käyvät kiinni kuin sika limppuun, ovat pahimmat mahdolliset mökkivieraat. Ne syövät meitä ihmisparkoja jopa keskellä päivää auringonpaisteessa. Armotonta, sanon minä.

Näätäperhettä kamalampaa mökin vierasjoukkoa en voi kuvitella. Niistä seuraa kerrassaan kuvottava lemu, joka laittaa purkamaan mökin rakenteita sen poistamiseksi. Siksi jytä soi, kun ihmisiä ei ole paikalla, ja ilmastointiraot täytyy jo rakentaessa välttämättä verkottaa, jos metsää on lähimaillakaan.

Kuriton koira, joka kaivoi kukkapenkit ja räksytti koko ajan, punkkeja turkissa ja meni sisään tupaan sänkyyn.

Huonot tuliaiset – ”Viinitonkka tipattomalle isäntäväelle”

Tuovat tuliaisiksi viinitonkan, isäntäväki on tunnetusti tipaton.

Tuliaisten arvon tulisi olla suhteessa mökkimajoituksesta isäntäväelle aiheutuvien kulujen ja tarjoilun arvoon.

Huonoin tuliainen olisi joku puutarhatonttu tai koriste-esine.

Turhat ”lahjaesineet”.

Tuovat kahvipaketin ja viipyvät kolme yön seutua.

Eivät tuo mitään tullessaan.

Nämäkin ärsyttivät – ”Komeroitamme ei ole varustettu erikoisruokavaliotuotteilla”

Uteliaat ihmiset, jotka kaivaa kaappeja.

Pahin vieras on joka ei syö kalaa, kalaa, joka on itse saatu järvestä – ei käy, vaan vieras odottaa saavansa kokolihaa…

Skinnydipperit!

Tupakoitsijat, jotka roskaavat pihapiirin tumpeillaan.

Levittävät kamansa pitkin taloa.

Kamalimmat mökkivieraat tulevat kesämökille kesäflunssatoipilaina tartuttaen pahimmassa tapauksessa meidätkin flunssaan.

Syö ruoat, juo viinat, vie naiset ja sotkee paikat.

Eivät osallistu ruokakulujen maksuun.

Aamuvirkut; touhuavat heti aamusta.

Perheet, joissa on useita allergioita/sairauksia (kala, vilja, maito, diabetes, pähkinä jne) eivätkä silti ymmärrä tuoda tullessaan heille sopivia ruokia/ruoka-aineita. Ei meidän mökin ruokakomerot ole varustettu erikoisruokavaliotuotteilla, koska emme itse sairasta mitään näistä.

Ei halua makkaraa.

Vieraat polttivat takassa kaikki saunapuut.

Jotkut vieraat ovat liian kovaäänisiä, mökin rauhaan tottuneen korville on liikaa huutava puhetapa.

Sellaisia, jotka tulevat tosi myöhään kyläilemään jäämättä silti yöksi ja olettavat, että perhe on valmis valvomaan vaikka kuinka myöhään.

Kaupunkilaiset, jotka eivät ymmärrä mökkeilystä mitään.

Olen itse sosiaalinen ja puhelias, joten inhottavimpia vieraitamme ovat ne vähäpuheiset hissukat, joiden kanssa istutaan vaivautuneina hiljaa kahvipöydässä.

Jotka haluavat nähdä kaikki paikat (myös ne, mitä omistajat eivät haluaisi näyttää).

Anoppi ja appi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja