Mainos

Tällainen oli pommimiehen viesti

Ruotsin ensimmäiseksi itsemurhapommittajaksi epäilty varoitti aikeistaan viestillä, jossa hän puhui katkeraan sävyyn muun muassa kuvataiteilija Lars Vilksistä. Lisäksi hän aneli perheeltään anteeksiantoa teolleen.

Pommi-iskuista epäilty lähetti varoituksen sähköpostilla uutistoimisto TT:lle sekä Ruotsin suojelupoliisi Säpolle. Viestin liitteenä oli myös äänitiedosto, jossa mies luki varoituksensa arabiaksi ja ruotsiksi.

Ohessa lyhennelmä pommimiehen TT:lle lähettämästä sähköpostiviestistä.

"Armeliaan Jumalan nimeen, rukouksia ja rauhaa profeetta Muhammadille, olkoon rauha hänen kanssaan.

Lars Vilksin ja hänen profeetta Muhammadista tekemiensä piirrosten takia, Afganistanissa olevien sotilaidenne vuoksi ja koska vaikenette kaikesta tästä, myös teidän lapsenne, teidän sisarenne ja veljenne tulevat kuolemaan, kuten meidän veljemme, sisaremme ja lapsemme kuolevat.

Islamilaiset valtiot ovat nyt täyttäneet lupauksensa. Me olemme täällä Euroopassa ja Ruotsissa, olemme todellisuutta emmekä kuvitelmaa. En sano nyt enempää tästä.

Tekomme puhuvat puolestamme, niin kauan kun ette lopeta sotaa islamia vastaan, niin kauan kuin nöyryytätte profeetta Muhammadia, ja tuette tuota sikaa, Vilksiä.

Kaikille Ruotsissa asuville muslimeille sanon: lopettakaa mielistely ja lakatkaa nöyryyttämästä itseänne, koska nöyristely ei kuulu islamilaisuuteen. Auttakaa veljiänne ja sisarianne, älkääkä pelätkö mitään muuta kuin Jumalaa, jota palvotte.

Perheeltäni pyydän, yrittäkää antaa minulle anteeksi. En voinut vain seurata sivusta kaikkea islamia ja profeetta Muhammadia vastaan tehtyä vääryyttä, kun tuo sika Vilks teki mitä hän teki.

Antakaa anteeksi valheeni. En mennyt koskaan Lähi-itään töihin tai rahaa tienaamaan, menin sinne kamppailemaan pahuutta vastaan. Toivon, että voitte ymmärtää minua joskus. En olisi koskaan voinut kertoa tätä kenellekään. "

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.