Mainos

Tällä autolla saatiin maailman ensimmäinen ylinopeussakko – vauhtia törkeät 13 km/h

Maailman ensimmäinen ylinopeussakko annettiin vasta takaa-ajon päätteeksi.

Brittiläinen Walter Arnold sai kyseenalaisen kunnian olla maailmanhistorian ensimmäinen ylinopeussakon saanut autoilija, kun hän päästeli menemään lähes 13 kilometriä tunnissa alueella, jossa oli kolmen kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Vuosi oli 1896 ja Arnoldilla oli allaan hänen oman yrityksensä valmistama, Benz Velosta kopioitu Arnold Benz Motor Carriage. Paddock Woodin teillä kurvailleen auton edellä ei myöskään kulkenut lain vaatimaa lippumiestä, jonka tehtävänä olisi ollut heiluttaa punaista rättiä varoituksena muille tienkäyttäjille.

Yllättävää sinänsä, polkupyöräpoliisin pysäytysyritys epäonnistui ja seurauksena oli takaa-ajo. Poliisi päätyi hylkäämään ilmeisen hitaan kaksipyöräisensä ja jatkamaan takaa-ajoa jalkaisin. Arnold ei antautunut kuin vasta lähes kahdeksan kilometrin ajojahdin jälkeen. Hänet tuomittiin maksamaan yhden shillingin suuruinen sakko.

Nyt tämä samainen ajoneuvo on tulossa yleisön nähtäville. Ensi syksynä Englannissa järjestettävässä Concours of Elegance -tapahtumassa on tämän kärryn lisäksi esillä toinen toistaan upeampia, harvinaisempia ja arvokkaampia ajoneuvoja ympäri maailmaa.

Lähde: Concours of Elegance

***

1:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.