Mainos

Takkula tuomitsee "Nykypäivän mustamaalauksen"

Euroedustaja Hannu Takkula (kesk.) sanoo "täydeksi mustamaalaukseksi" kokoomuslaisen Nykypäivä-lehden väitettä, jonka mukaan hän tienasi kyseenalaisen kotipaikkakunnan avulla 130 000 euroa viime parlamenttikauden aikana.

Takkula oli ilmoittanut Euroopan parlamentille kotipaikakseen Rovaniemen, vaikka korkeimman hallinto-oikeuden äskettäisen päätöksen mukaan hänen kotinsa on Turussa. Takkulalla on kuitenkin asunto myös Rovaniemellä, ja hän on profiloitunut juuri lappilaiseksi poliitikoksi.

- Kotipaikkani on maistraatin mukaan ollut KHO:n päätökseen asti Rovaniemi. Parlamentille olen kuitenkin ilmoittanut, että minulla on asunto myös Turussa, Nykypäivän kirjoituksesta selvästi kiihtynyt Takkula sanoo MTV3:lle.

Nykypäivä perustaa laskelmansa siihen, että lentoliput korvattiin viime kauteen asti kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n määrittelemien taksojen eikä todellisten lentohintojen vuoksi. Taksojen mukaan Rovaniemelle on kalliimpaa lentää kuin Turkuun.

- En ole saanut mitään perusteetonta etua. Kun olen lentänyt Turkuun, olen ilmoittanut Turun-lennon hinnan. Rovaniemelle mennessäni, olen ilmoittanut parlamenttiin, että lennän Rovaniemelle, Takkula sanoo.

"Stubb ja Kauppi samassa veneessä"

Takkula sanoo paheksuvansa myös sitä, ettei Nykypäivä ollut pohtinut asiaa vaikkapa kokoomuksen entisten euroedustajien Alexander Stubbin ja Piia-Noora Kaupin osalta.

- Stubbin perhe asui Brysselissä ja oululaisen Kaupin perhe pääkaupunkiseudulla.

Takkulan mukaan Stubb ja Kauppikaan eivät silti ole tehneet mitään väärää laskuttaessaan parlamentilta Suomen-matkojaan.

- Olemme toimineet Euroopan parlamentin matkustusohjesäännön mukaisesti, Takkula sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.