Taitoluistelun EM-kilpailuihin valmistautuva Viveca Lindfors ei mieti sijoitustavoitetta: "Sitä voi spekuloida loputtomiin"

2:48
Viveca Lindforsin ennätyspisteet taitoluistelun MM-kisoissa.

Taitoluistelun EM.kilpailut käynnistyvät suomalaisten Viveca Lindforsin ja Emmi Peltosen osalta keskiviikkona Valko-Venäjän Minskissä. Lindfors ja Peltonen ovat käyneet viime vuosina tiukkaa kamppailua Suomen parhaan naistaitoluistelijan asemasta.

Valtikka on tällä hetkellä Lindforsilla, joka on hallitseva Suomen mestari ja luistellut lokakuussa ennätyspisteikseen 187,19.

Tällä viikolla Peltosen lyöminen ei kuitenkaan riitä Lindforsille eikä Lindforsin Peltoselle, jos suomalaiskaksikko haluaa menestyä EM-kisoissa Valko-Venäjän Minskissä.

Lindfors on ollut EM-tasolla parhaimmillaan kahdeksantena vuonna 2016 ja Peltonen yhdeksäntenä viime vuonna. Lindfors ei halua ainakaan julkisesti asettaa sijoitustavoitettaan keskiviikkona lyhytohjelmalla alkaviin EM-kisoihin.

–  Olen tyytyväinen, jos luistelen kaksi puhdasta ohjelmaa. Se on tavoitteeni, Lindfors kertoo

Lindfors ei lähde tarkemmin miettimään sijoitustavoitetta.

–  Sitä voi spekuloida loputtomiin, miten pitkälle se riittää, Lindfors toteaa.

Lindfors viimeisteli kisakuntoaan Pietarissa. Täysin ongelmitta valmistautuminen ei ole sujunut.

–  Pientä flunssaa ja selkäongelmaa on ollut. Olen tällä hetkellä kuitenkin ihan ok, ja tunnelmat sekä fiilikset ovat hyvät. Kisapaikka ja jää vaikuttavat ihan hyviltä, sunnuntaina Minskiin saapunut Lindfors sanoi.

Naisten vapaaohjelma luistellaan perjantaina. Suurimpia voittajasuosikkeja ovat venäläiset Alina Zagitova, Sofia Samodurova ja Stanislava Konstantinova.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja